Ще започна тази статия така: Смятах, че дъщеря ми е

...
Ще започна тази статия така: Смятах, че дъщеря ми е
Коментари Харесай

Лошите навици, които прехвърляме на децата

Ще стартира тази публикация по този начин: Смятах, че щерка ми е прекомерно дребна и не схваща още нищо, до момента в който не стана очевидец на една огромна кавга с татко й, след която не можех да я накарам да спре да плаче към 20 минути. А вие мислите ли, че децата ви не схващат какво се случва към тях? В интерес на истината има много моменти, в които не осъзнаваме, че даваме неприятен образец на децата си - когато се караме, когато сме жертви на неприятните си привички, когато си мислим, че те си играят. И никой не би желал да види някой ден своите неприятни привички в децата си.

Външен тип и суетност
Заделяте ли доста време пред огледалото? Избирате ли облеклата си прекомерно постепенно? Гримирате ли се всякога, преди да излезете? Критикувате ли дребната си девойка, когато я чакате да си постави емайл за устни или когато облича с отвращение дънките, до момента в който вие носите пола? Наскоро си дадох сметка, че по никакъв начин не съм права. Държа й сметка какъв брой време прекарва в контене и колебливост, а аз съм същата. Тя се учи от мен, нали? Абсурдно е? Затова, колкото и безобидно да ви се коства, помнете, че момиченцата се учат на суетност от майките си. Бъдете умерени в грима и във времето, което заделяте за себе си. Научете своите дребни госпожици, че дамите имат потребност от време за себе си, само че то не трябва да се трансформира в губене на цялото време. За всичко си има мярка и аршинът би трябвало да е идентичен.

Забранените храни
Случва ви се да сте изнервени и да имате потребност от нещо сладко или просто да ви се похапва шоколад, нали? Но в случай че обясняваме на децата, че сладкото не е потребно за тях, а ние хапваме пред тях без ограничаване, това дали е добър образец? Няма нищо по-непоследователно от това да заявиш пред детето си, че нещо не е потребно, а ти самата да го консумираш. Дори да обясните, че към момента са прекомерно дребни и в това е казусът, мислите ли, че като пораснат още малко, няма да последват вашия образец? В никакъв случай не позволявайте на децата си да мислят, че храненето е прочувствен сурогат, който може да ги отърси от скуката или неприятните случки. И в действителност, дайте си сметка за вашето прочувствено похапване на сладко.

Спорт
Не спортувате нищо и заявявате намерено пред приятелки, че не сте спортна натура. Тогава по какъв начин очаквате децата ви да бъдат физически дейни и грижещи се за телата си хора? Ако през уикенда избирате мързелуването у дома, вместо разходката на открито, не очаквайте децата ви сами да си основат двигателен режим. Наскоро щерка ми ме попита дали съм упражнявала нещо като дребна и откакто и отговорих, че не съм, последва въпросът „ а аз за какво би трябвало да го върша? ” След като започнах да върша гимнастика всяка заран, тя пожела да прави с мен. Вижте какъв брой е елементарно. Просто не забравяйте, че всяко ваше деяние е показателно за вашите деца.

Алкохол и цигари
Превърнали ли сте в леплив табиет да си сипете по пиво след работа, вкъщи пред тв приемника? Внимавайте доста и гледайте да не ви става ежедневен обред, без който не можете да се отпуснете. Ако пък се въздържате и даже не пушите пред децата, ще извършите още по-добре. От известно време още веднъж си разрешавам да запалвам по цигара от дъжд на вятър, само че не и когато съм с детето си. И не е по никакъв начин мъчно да си го наложите, в случай че желаете децата ви да са уверени, че цигарите са нещо изключително нездравословно. Да пушите, обяснявайки какъв брой е неприятно да се прави, не звучи по никакъв начин съществено, нали?



Висене с часове пред компютъра, таблета и смарт телефона
За днешните деца новите технологии са нещо, което като че ли им е закодирано с раждането. Не превръщайте това нещо в фикс идея, обаче. Не може да им възбраните да се застояват пред тези устройства, в случай че вие самите по този метод изкарвате свободното си време. Определете някакъв режим на прилагане и го спазвайте и вие. Не цъкайте непрекъснато, изключително когато сте дружно и това е вашето време. Вечер разкажете приказка, вместо да проверявате профила си във фейсбук и дано разпоредбите важат за всички.

Клюкарстване с приятелки
Безкрайно говорене по телефона, до момента в който детето гледа детско или разискване на гаджета, други приятелки и общи познати са „ действия ”, които би трябвало да избягвате. По-добре децата ви да не са с вас, когато желаете да обсъдите нещо персонално с другарка. На сходни срещи децата научават прекалено много. Знаете, че разискването на останалите е симптом за не положително самочувствие, нали? Замислете се за какво въобще го вършиме и бъдете деликатни. Лесно излизат секрети по този начин, а детската уста не познава задръжки и може съществено да ви изложи, без да го желае.

Неволно изпуснати думи
Значителна част от родителите на моменти въобще не съумяват да стърпят гневните си и обидни думи по отношение на някого, а това не е по никакъв начин добре за техните деца. Нима не ви се е случвало да чуете детенце да изрича някоя нецензурна дума с оправданието, че я е чуло от тати, до момента в който карал? Ако не ви се е случвало, несъмнено сте късметлии. И даже да сме наясно, че рано или късно сходни думи ще бъдат чути на улицата или в учебно заведение, дано избегнем изричането им от нас самите. Защото ние сме тези, от които стартира всичко.

Да внимаваме за неприятните привички пред децата не значи да ги заблуждаваме, че такива нямаме. Но постоянно е по-добре да си признаеш, че има подобен и се опитваш да спреш, вместо да се криеш. Един от най-важните уроци, на който би трябвало да ги научите е, че не е срамно да признават грешките си. Затова, в случай че сте сбъркали, просто го признайте. Пред тях. Всички бъркаме. Няма идеални родители, само че има такива, които се стараят малко повече. И знаят, че задачата е не да създадат деца по собствен облик и сходство, а да възпитат умни и положителни хора. Научете ги по какъв начин да мислят, а не какво да мислят. Дайте им образци, а не рецензия. И помнете, че те не са книжки за оцветяване. Не ги изпълвайте с обичаните си цветове, а единствено поставете контурите.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР