Ще внеса искане в Министерството на здравеопазването да бъдат предоставени

...
Ще внеса искане в Министерството на здравеопазването да бъдат предоставени
Коментари Харесай

Сливен иска четири мобилни лекарски кабинета

Ще внеса искане в Министерството на здравеопазването да бъдат предоставени четири мобилни лекарски кабинета в Сливенска област – заяви регионалният шеф Чавдар Божурски. Нуждата от кабинетите е била декларирана от РЗИ и общините поради неналичието на директен достъп до персонални лекари и експерти в отдалечените планински обитаеми места и огромния брой здравнонеосигурени жители. „Разговаряли сме с сътрудниците от лечебните заведения, те ще правят прегледите“ – сподели доктор Петя Балулова, шеф на РЗИ.

Искането е един от кабинетите да е преносима клинична лаборатория, а останалите да са по педиатрия, туберкулоза на белия дроб и акушер-гинекология. През предходната година е бил възложен един мобилен кабинет, по педиатрия. В него със съдействието на медицински център „Миркович“ са били осъществени 734 прегледа.

Само през първите три месеца на годината в регионалната болница са родили 50 малолетни и малолетни девойки, множеството от които в никакъв случай не са посещавали гинеколог. Туберкулозата е измежду така наречен обществени болести, публикувани измежду огромни групи от популацията, което живее под прага на бедността.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР