Ще ударят произвдството на дронове и ракетиЕвропейските лидери налагат допълнителни

...
Ще ударят произвдството на дронове и ракетиЕвропейските лидери налагат допълнителни
Коментари Харесай

ЕС налага нови санкции на Иран

Ще ударят произвдството на дронове и ракети

Европейските водачи постановат спомагателни наказания против Иран в отговор на нападението против Израел. Ограниченията ще обиден иранския боен комплекс, най-много производството на дронове.

Осъдихме офанзивата на Иран и се съгласихме да наложим наказания, разгласи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. 

" Идеята е да сложим ограничавания против фирмите, които създават ракети и дронове, само че скоро ще получите съответна информация. Иран е опасност освен за Израел, а за стабилността на целия район. И това стана доста ясно, когато реши да предприеме офанзивата против Израел преди няколко дни. Затова задължението със страните от района е от фундаментално значение. Трябва да изолираме Иран. Ще наложим наказания и ще действаме в тясно съдействие с сътрудниците ", съобщи той.

Европейският съвет бе призован поради скорошните събития в Близкия изток, само че диалозите не пропуснаха Украйна. Помощта за страната би трябвало да бъде ускорена, прикани ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола. 

" Трябва да продължим да оказваме помощ на Украйна. Украинците имат потребност от амуниции, и най-важното - системи за противовъздушна защита. Трябва да ускорим и да засилим доставките, с цел да могат да се пазят. Не можем да се откажем в този момент ", настоя тя.

Евролидерите през днешния ден разискват стопански тематики, измежду които са конкурентоспособността и вътрешният пазар.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР