Ще търсим възможност за отпускане на държавна помощ за оризопроизводителите.

...
Ще търсим възможност за отпускане на държавна помощ за оризопроизводителите.
Коментари Харесай

Ще се търсят варианти за държавна помощ за зърнопроизводителите

Ще търсим опция за разпределяне на държавна помощ за оризопроизводителите. Необходимо е да създадем разбор и да проучим разновидностите, тъй като до момента сходно подкрепяне не е правено. Това съобщи министърът на земеделието  Иван Иванов по време на работна среща с Българската асоциация на оризопроизводителите, представен в известие от пресцентъра на Министерството на земеделието. В полемиката взе участие и заместник-министърът на земеделието Атанас Добрев. 

Министърът разясни, че ще се изследват методите за подкрепяне през съществуващите схеми, а в случай че няма такива, ще се обмисли създаването на нов механизъм. " Мога да Ви уверя, че всичко, което зависи от нас, ще го създадем, ние заставаме на страната на бранша ", акцентира аграрният министър. По думите му, ще се търси финансиране, с цел да се подкрепи секторът. 

Представителите на организацията осведомиха, че сега обстановката е доста тежка и браншът е в колапс. Според тях е сложено пред риск засяването тази година и реколтата за идната. По техни данни, площите с ориз в страната са към 115 хиляди дка. Производствените разноски тази година доближават към 500 лева./дка., като година по-рано те са били към 320 лева./дка. Те обясниха още, че цената на продукцията не може да се вдигне и разноските няма по какъв начин да се понижат, по тази причина редица производители обмислят да не засяват годишна продукция. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР