Ще стартира изграждането на локално пречиствателно съоръжение за нуждите на

...
Ще стартира изграждането на локално пречиствателно съоръжение за нуждите на
Коментари Харесай

Борисов благодари на църквата за помощта в кампанията за ваксинирането

Ще започва построяването на локално пречиствателно оборудване за потребностите на Рилския манастир, откакто кметът на община Рила през вчерашния ден отдръпна жалбата си против плана.
Това стана ясно по време на срещата на министър-председателя Бойко Борисов с Адрианополския свещеник Евлогий, в която взе участие също кметът на община Рила Георги Кабзималски.
За създаване на пречиствателното оборудване за Рилската света обител на 17 юни т. година държавното управление утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерския съвет за 2020 година в размер на 1,62 млн. лева Средствата бяха обезпечени по молба на управата на манастира след посещаване на премиера Борисов дни по-рано.
 Борисов: 180 млн. лева са отпуснати до момента за закупуването на ваксини Борисов: 180 млн. лева са отпуснати до момента за закупуването на ваксини
Общо 180 млн. лева е отпуснало държавното управление до този миг за закупуването на ваксини против COVID-19, приготвят се и спомагателни 50 м...
„ Благодаря, че през вчерашния ден оттеглихте жалбата си за заустването и по този начин пречиствателната станция ще проработи. Всичко, за което говорихме при последната ни среща, е свършено “, уточни министър-председателят Бойко Борисов пред кмета на Рила и Адрианополския свещеник.
В хода на диалога свещеник Евлогий подчертава, че щом времето разреши и температурите станат по-високи ще продължи осъществяването на строителната реорганизация и художествената реституция на Рилската света обител. За задачата през юни т.г. държавното управление обезпечи 600 000 лв..
По време на срещата министър-председателят Бойко Борисов изрече специфична признателност към Българската православна черква за поддръжката й по отношение на имунизационната акция против COVID-19 у нас. „ Това е единственото избавление и се надявам, че от ден на ден българи ще се имунизират “, посочи министър председателят Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР