Ще станем ли свидетели на нещо уникално в олимпийското кънки

...
Ще станем ли свидетели на нещо уникално в олимпийското кънки
Коментари Харесай

Ирене Схаутен с шанс да пише история в Пекин

Ще станем ли очевидци на нещо неповторимо в олимпийското кънки тичане, следва да разберем през идните две седмици. На прага сме на реализирането на един исторически сюжет от страна на нидерландската кънкобегачка Ирене Схаутен. Тя има късмет да завоюва четири златни олимпийски медала по време на едни олимпийски игри в най-бързият спорт практикуван на лед.

След успеха си на 3000-метровата отдалеченост преди ден по време на първия старт от олимпийската конкуренция в бързото пързаляне с кънки на дълга писта, Схаутен най-сетне се отърси от напрежението и напрежението, стоварили се върху плещите й заради новото си амплоа на любимец.

" Когато се разсъниха сутринта преди старта на 3000 метра, ми се искаше единствено едно - към този момент денят да е отминал, каквото и да съм направила по време надпреварата. Сега към този момент това е действителност и мога да си отдъхна от напрежението и съм безпределно щастлива, че реализирах най-голямата си фантазия, а точно да стана олимпийска шампионка “, съобщи тя.

Схаутен сбъдна фантазията си още при своето първо стъпване на олимпийския лед. С тази си първа олимпийска победа стартира и гонитбата с достиженията на трите най-хубави нидерландски кънкобегачки на всички времена, една от който със своето пето присъединяване на олимпийски игри се е устремила и към купата най-хубава олимпийка на всички времена.

Става въпрос за Ирейн Вюст, която досега е притежателка на 5 златни олимпийски оценки и в Пекин се е устремила към най-малко още едно такова. Останалите две състезателки са Марианне Тиммър и Ивонне ван Хенип.

В навечерието на олимпийските игри се развихри огромен скандал в редиците на нидерландското кънки тичане. В основните функции, на което бяха Ирене Схаутен, Мелиса Вейфя, техният треньор Илер Анема, Ирейн Вюст и треньорът на нидерландските кънкобегачи в отборното гонене и всеобщия старт - Ян Коопманс. Момичетата от тима на Анема се нахвърлиха върху Вюст, тъй като се оказа, че тя с дейностите си по време на старт за международната купа в отборното гонене фиктивно е държала ръката си зад тила на Вейфя, когато е трябвало леко да й оказва помощ побутвайки я.

Освен това Схаутън демонстрира пред телевизионните камери известие от Вюст, в което тя отхвърля предлагането на треньора Коопманс да направи подготовка със Схаутен и Антоанета де Йонг, като подготовка за олимпийското тичане в отборното гонене. По думите й такава подготовка е ненужна.

Всичко към този скандал бе потушено още в деня на идването на нидерландските олимпийци на китайска земя. Сега всички, само и единствено би трябвало да се концентрират върху положителното си показване, тъй като са експерти и интригите единствено могат да застанат на пътя на триумфа на всички в този миг.

Ирене Схаутен, която е 29-годишна и която до преди две години се състезаваше единствено в маратонското кънки тичане и бе огромната звезда там, в този момент е с късмет с " един удар " да вземе четири златни олимпийски медала. Следващият старт за Схаутен е в четвъртък на 5000 метра, като й предстоят още два - един в отборното гонене и един в всеобщия старт през седмицата по-късно.

„ Искам да печеля всичко, което е допустимо на тези олимпийски игри. Ще дам всичко от себе си по тази причина, само че ще го карам малко по малко. Засега се концентрирам върху представянето си на 5-километровата отдалеченост “.

Със необятна усмивка и доста оптимизъм Ирене Схаутен може да гледа напред и да се пързаля с приятност до края на олимпийските игри в Пекин. Момичето, което произлиза от фермерско семейство и в името на чиято кариера, след тежък миг (инсулт и ненапълно възобновяване от него на майка й, която е стояла неуморно отпред на фамилния бизнес) за фамилия Схаутен, брат й приключва своята кариера на кънкобегач, с цел да поеме ролята на майка си. По този метод Схаутен има опцията да тренира пълноценно, а не както дотогава, да дели времето си сред фермата и ледения овал в Хееренвеен.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР