Ще се въведе лицензионен режим за земеделския износ Земеделските стоки,

...
Ще се въведе лицензионен режим за земеделския износ Земеделските стоки,
Коментари Харесай

ЕК: Украинското зърно отговаря на всички европейски изисквания

Ще се вкара лицензионен режим за земеделския експорт
Земеделските артикули, внасяни от Украйна в Европейския съюз, дават отговор на всички европейски условия за качество и за тях не се вършат отстъпки, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия. Той добави, че през днешния ден Европейска комисия ще изпрати на Киев оценка за проекта на украинските управляващи за превъзмогване на усложненията, свързани с износа към Европейски Съюз, прецизира Българска телеграфна агенция.

Украйна предлага да се вкара лицензионен режим за земеделския експорт, с цел да няма нови компликации в петте наранени по-рано страни - България, Румъния, Полша, Унгария и Словакия, разясни представителят. По неговите думи Европейска комисия следи пазара и оповестява данните на страните от Европейски Съюз всеки месец.

Европейските правила плануват при нужда да бъдат подхванати промени, само че в общия случай Европейски Съюз отстрани митата за вноса от Украйна, с цел да помогне на страната, нападната от Русия, уточни представителят. По неговите думи се планува, откакто украинският проект бъде утвърден от комисията и засегнатите страни, да бъде прибавен допустимо най-бързо.

Говорителят удостовери, че Полша взе участие в договарянията за новите украински ограничения. Междувременно разногласието сред Киев и Варшава във връзка с украинския аграрни импорт се задълбочи с предизвестието на полската страна, че повече няма да доставя военна помощ на Киев, а украинската страна заведе иск в Световната комерсиална организация против Полша, Унгария и Словакия, които вкараха едностранни ограничения против украинския импорт след отпадането на европейските ограничавания на 15 септември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР