Ще се търси споразумение. Гледайки внимателно Тръмп, допуснах, че много

...
Ще се търси споразумение. Гледайки внимателно Тръмп, допуснах, че много
Коментари Харесай

Бивш мнинистър алармира: Огромна бежанска вълна може да залее България

Ще се търси съглашение. Гледайки деликатно Тръмп, позволих, че доста тежко е взето това решение. Той не разгласи нови удари към ирански бази.

По този метод някогашният министър на защитата Николай Ненчев разяснява рецесията в Близкия изток и опасността от война сред Съединени американски щати и Иран след убийството на военачалник Касем Солеймани.

"Моето надълбоко ужеднение е, че Иран няма да тръгне в пряк спор със Съединени американски щати. Иран няма да признае, само че ще се опита да насърчи по друг метод разнообразни групировки, които правят терористични актове ", уточни Ненчев в студиото на "България заран ".

Според него при разгръщане на спора Тръмп ще изиска необятна коалиция от съдружници и покана ще бъде отправена и към България.

"Ние би трябвало да желаяме бързи, незабавни и съответни ограничения от страна на Европейски Съюз, предвид на това, че сме външна граница ", сподели някогашният министър.

Ненчев не чака чудеса от КСНС при президента Румен Радев. Според него Консултативният съвет по-скоро би могъл да попречи.

"Неговата цел е да се стигне до едно общо национално решение, което в множеството случаи обаче не се случва. Работа на болшинството е да изготви ясна, съответна позиция.

Борисов незабавно би трябвало да стартира съществени договаряния с водачите на Европейски Съюз и НАТО. Да желаяме по-осезаемо наличие на съюзнически елементи към границата на България ", съобщи Ненчев.

Той счита, че възможната заплаха за България е обвързвана с разгръщане на спора и голяма бежанска вълна, която би могла да ни залее за няколко месеца. Много постоянно измежду бежанците се внедряват и терористи.

"Можем да кажем и реализираме всичко. Трябва да бъдем водещи в решенията на Европейски Съюз и НАТО, тъй като сме външна граница. Надявам се Европейски Съюз да прояви една изключителна взаимност, да вземе ограничения и да окаже незабавна помощ на страните, които биха могли да бъдат под опасност ", безапелационен бе Ненчев.

"В Народно събрание няма ясно изразено евроатлантическо болшинство, което доста ме тормози ", означи той.

Ненчев подчертава върху това какъв брой е значимо да се вземат превантивни ограничения.

"Твърде евентуално е България да бъде наранена. Казвам го с цялата си съвестност. Категорично съм за бързи превантивни ограничения, свързани с тази рецесия ", съобщи някогашният боен министър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР