Ще се разширяване на системата за разделно събиране в сградите

...
Ще се разширяване на системата за разделно събиране в сградите
Коментари Харесай

Всички училища и детски градини в София ще изхвърлят разделно своите отпадъци



Ще се разширение на системата за разделно събиране в постройките на учебните заведения и детските градини , тъй че те да бъдат изцяло обхванати . Това стана ясно по време на посещаване на кмета на София Йорданка Фандъкова и зам.-кмета по екология Десислава Билева в Образователния център на „ Екопак “ в регион " Искър ".

Учениците от 5 „ а “ клас от 38. ОУ „ Васил Априлов “, които събраха 1300 кг употребявани пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета, през днешния ден се срещнаха с метода, по който се преработват пластмасови, хартиени и стъклени боклуци.

„ Включваме децата , тъй като те са най-ревностните почитатели на зелените начинания и се трансформират в учители за своите фамилии “, означи Фандъкова.

По думите ѝ от 2023 година всички учебни заведения и детски градини в София ще изхвърлят разделно своите боклуци .

За образуване на системата за разделно събиране на боклуци от опаковки и отпадъчни материали като картон, хартия, пластмаса и стъкло, Столична община има подписани контракти с 3 организации по оползотворяване, които обслужват всички 24 региона в града.

С цел стимулиране на разделно събиране и изхвърляне на боклуци скоро бяха поставени 5 еко-вендинг машини за разделно събиране на пластмасови опаковки в столичните паркове . Те са в Борисовата градина, Южния парк, НДК и Княжеската градина.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР