Ще се наложи преструктуриране на учебното съдържание заради извънредната грипна

...
Ще се наложи преструктуриране на учебното съдържание заради извънредната грипна
Коментари Харесай

Ваня Кастрева: Ще се преструктурира учебното съдържание заради грипната ваканция

Ще се наложи преструктуриране на образователното наличие поради изключителната грипна почивка от пет дни в София. Това съобщи в " Денят стартира " Ваня Кастрева - шеф на Столичния инспекторат по обучение. Тя изясни, че това следва да бъде направено от учителите в техните годишни разпределения.

Учителите би трябвало да преценяват по какъв начин да преструктурират образователния материал поради грипната почивка - без да нарушат опцията учениците да получат нови познания и в това време да имат уроци за резюме на материала. Кастрева предвижда, че най-вероятно дните за грипна почивка ще доведат до по-малко часове за извършения и такива за обобщаване на образователното наличие.

Ваня Кастрева, шеф на РУО - София-град: Всичко зависи от темпа, който преподавателят ще наложи на своите възпитаници.
Кастрева беше безапелационна, че няма да се стигне до редуциране на пролетната почивка, нито ще се наруши графикът на олимпиадите и надпреварите. Тя добави, че се надява грипната почивка да способства за оправянето с грипната зараза.
Ваня Кастрева, шеф на РУО - София-град: Учениците са по своите домове, а моят огромен апел към родителите е да създадат по този начин, че децата им да бъдат в тези дни обгрижени и да се постараят да им основат условия, които да лимитират опцията за разрастването на грипа.
Някои от учителите може би ще продължат работа, защото оформянето на периода е техен ангажимент, изясни Кастрева и успокои учениците, които желаят да покачат срочната си оценка:
Ваня Кастрева, шеф на РУО - София-град: Ако има възпитаници, които имат по-малко настоящи оценки или по някаква уважителна причина нямат опция да влязат в тази категория " единствено едно изпитване " и нещата завършват, законодателят е уредил това във опция педагогическият съвет на свое съвещание да вземе решение за удължение на периода за оформяне на срочни оценки.
Тя добави, че учениците въпреки всичко ще имат разполагаем и втория период, с цел да покачат оценките си и да покажат своите положителни познания.

 ​Грипната почивка продължава и през тази седмица в 6 области ​Грипната почивка продължава и през тази седмица в 6 области
Лекари предвиждат пик на болесттите. Най-дълго ще почиват учениците в София-град - до 6 февруари в това число, поради междусрочната почивка. До ср...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР