Ще разочаровам опозицията, но мутренските времена не са си тръгвали

...
Ще разочаровам опозицията, но мутренските времена не са си тръгвали
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Каква е връзката между Пътя на Копринката и бъдещия политически проект на президента?

Ще отчайвам опозицията, само че мутренските времена не са си тръгвали от България. Имало е времена на помирение – един клан е получавал благинки, с които си докарват приходи и не водят война. Ще ви кажа по какъв начин работят. Определена бизнес конструкция, по този начин наречените мутри, има проблем в съда, те знаят на кого да звъннат, знаят какъв брой да платят и те да решат казуса. С промяната в Конституцията отстраняваме това. Когато някоя мутра прави неприятни неща и няма кой да реши казусът, тогава ние ще сме решили казусът с мутрите. 

Това съобщи Ивайло Мирчев, народен представител от " - " в предаването " Лице в лице ". 

Той разяснява и законопроектът за връщането на санаторно-оздравителния комплекс " Камчия ".

Камчия е едно прелестно място на Българското Черноморие, продадено на Московска община. Изпозва се за въздействие вътре в страната на избрани съветски ползи. Законът не е за Камчия, а за всевъзможни активи на глобени лица. Нашата цел е да има правдивост. Аргументи има от 2014г., когато Русия окупира Крим. Руската страна и свързани с нея лица имат парцели в страната за част, от които няма докумети. С този закон желаеме да има ясен регламет, съгласно който да бъдат замразени активите на всички глобени лица.  Те ще бъдат продадени на търг и парите ще бъдат дадени на Украйна. В годините България е подарявала доста парцели на Русия. Това не е заслужено, разяснява Мирчев. 

По думите по тази тематика няма опозиция в сглобката. 

За " Пътя на Копринката " сме говорили още от предишния парламент. Това е пловдивски път. С нас са се свързвали компании, които са били изнудвани. Част от сигналите са стигали до президентството, само че от там няма реакция. Става дума за кръг от съветници или по-скоро консултант към президента. През 2021 Бойко Борисов го изкарва обществено. По тези сигнали нито Прокуратурата, нито президентството са подхванали каквото и да е. Никой не пита президента за тези сигнали, прокуратурата работила ли е по тях? В противоположен случай всичко подухва, че той има полза от това, което се случва. Ясно е, че ще има политически план, работи се по него. Неговите думи са за политически план. Каква е връзката сред " Пътя на Копринката " и предстоящ политически план. Прокуратурата е под въздействие на президентството, означи още Ивайло Мирчев. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР