Ще проверя повечето родилни отделения в страната, със сигурност след

...
Ще проверя повечето родилни отделения в страната, със сигурност след
Коментари Харесай

Министърът: Ще проверя повечето родилни отделения в страната

Ще ревизира множеството родилни отделения в страната, сигурно след инспекциите ще се вземат доста съществени ограничения, съобщи служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев пред публицисти в Министерския съвет, представен от Българска телеграфна агенция. Изказването му е във връзка със случая с разменените бебета в АГ болница " Шейново " в столицата.

Министърът сподели, че никой от неговия екип като министър на опазването на здравето, в това число и самия той, не е известен за това събитие. Това е забележката ми към шефа на АГ болница " Шейново ", сподели Меджидиев. Той уточни, че е схванал за случая едвам през днешния ден. По думите му има разминаване при слагането на бебетата в количките. " Номерата на гривните би трябвало да се ревизират, с изключение на при първия контакт на майката с бебето, и при изписването им от болничното заведение. На няколко стадия от веригата е проявена немарливост. Всеки ще понесе виновността си за това какво се случва ", безапелационен беше доктор Меджидиев. 

По-рано на брифинг през днешния ден зам.-районният прокурор Иван Стефанов, съобщи, че ДНК експертизата несъмнено е потвърдила, че децата на двете майки са разменени при изписването им. По думите му за седмица са разпитани 28 души, взети са биологичен материал от двете майки на децата и фактически от ДНК експертизата излиза наяве, че родителите, вписани в акта за раждане на двете бебета, не подхождат.

„ Към сегашния миг делото още веднъж е върнато към полицията, като са назначени още инспекции като спомагателни разпити на спомагателна група лица, с цел да се откри в цялост фактическата конюнктура и събитията, довели до размяната на двете деца. Тепърва ще излиза наяве по кое време е станала размяната ”, съобщи още Стефанов.

Той добави, че децата сега се намират при майките, при които са били изписани, както и че занапред ще се обяснява дали са били съзнателно разменени.

От думите на Стефанов стана ясно още, че гривните, сложени на ръцете на децата, са верни, само че разнообразни гривни са предадени на майките. Едната от майките запазила гривничките и след време открила, че има разминаване, допълват от Българска телеграфна агенция.

Според Иван Стефанов отговорност може да се търси на лицето, разменило двете деца – съзнателно или не, както и на този, който е трябвало да управлява този развой. Ако бъде открита виновност, законът планува до две години затвор, напомни той и добави, че това е текст, непроменян от 1968 г.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР