Ще продължим с много по-големи протести, защото в тази държава

...

Това заяви Иван Спасов, организатор на протеста за условна присъда на полицая, блъснал на пешеходна пътека 7-годишната Моника от пазарджишкото село Братаница, предаде репортер на БГНЕС.

Спасов заедно с други близки на загинали проведе поредна срещата с говорителя на главния прокурор Сийка Милева и Заместник-главните прокурори Даниела Машева и Красимира Филипова.

"Всички тези хора от години чакат справедливост. Убийците на техните деца са вкъщи, повечето от тях, а децата са по гробовете", обясни Спасов.

Той е категоричен, че докато няма справедливост, няма да спрат с протестите. Конкретните и най-важни промени, които мъжът иска, са, когато има грубо нарушение на Закона за движение по пътищата – каране с превишена скорост в населени места, неспазване на пешеходни пътеки, пътни знаци, употреба на алкохол и наркотици, да станат умишлени престъпления. "Защото, разберете ме, и вие, когато си качите в колата под влияние на наркотици или к?11:10:14" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="Ще продължим с много по-големи протести, защото в тази държава" onerror="this.src='https://novini247.com/news.jpg?4'"/>

Коментари Харесай

Близки на загинали искат спешн | BGNES

Ще продължим с доста по-големи митинги, тъй като в тази страна нищо не се случва. Трябва незабавна смяна на Наказателно-процесуалния кодекс и на Закона за придвижване по пътищата.

Това съобщи Иван Спасов, уредник на митинга за условна присъда на служителя на реда, блъснал на пешеходна пътека 7-годишната Моника от пазарджишкото село Братаница, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Спасов дружно с други близки на починали организира поредна срещата с представителя на основния прокурор Сийка Милева и Заместник-главните прокурори Даниела Машева и Красимира Филипова.

" Всички тези хора от години чакат правдивост. Убийците на техните деца са у дома, множеството от тях, а децата са по гробовете ", изясни Спасов.

Той е безапелационен, че до момента в който няма правдивост, няма да спрат с митингите. Конкретните и най-важни промени, които мъжът желае, са, когато има жестоко нарушаване на Закона за придвижване по пътищата – каране с превишена скорост в обитаеми места, неспазване на пешеходни пътеки, пътни знаци, приложимост на алкохол и опиати, да станат умишлени закононарушения. " Защото, разберете ме, и вие, когато си качите в колата под въздействие на опиати или когато шофирате в обитаемо място със 100 км/ч, вие знаете какво може да се случи. Има предумисъл ", акцентира Спасов и уточни, че досега тези закононарушения се поясняват като неумишлени.

" Убийците стоят 3 месеца в ареста, или въобще са пуснати под гаранция, отиват си във у дома, а всичките тези деца са в гробовете, за жалост ", сподели той.

След поредна среща с представители на прокуратурата, Спасов изясни, че хората са се интересували дали присъдите са протестирани. " Протестирани са присъдите. Това беше общо взето диалогът ни с прокуратурата ", заяви той.

" Предвиждаме към този момент затваряне на автомагистрали и на по-големи пътища. Просто би трябвало да се обединим. В България няма построено гражданско общество. Има хиляди убити в България, а, вижте, какъв брой хора сме пристигнали на народен митинг. Не им ли пука за паметта на децата ", означи той. Организаторът на митинга посочи, че те не са тук единствено поради починалите деца. " Ние го вършим най-много поради вашите, поради нашите деца, поради децата на всички българи, тъй като животът на едно българско дете е доста значим ", изясни още той.

Протестиращите търсят срещи и с политическите обединения. По-рано на митинга, който организираха пред Народно заседание, се появиха представители на ГЕРБ и на " Възраждане ", които са съобщили на протестиращите, че са вкарали законови промени и ще забързат нещата.

Спасов е безапелационен, че не би трябвало да има и кратко разследване. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР