Ще предложим консултации на деца със Синдром на Даун и

...
Ще предложим консултации на деца със Синдром на Даун и
Коментари Харесай

"Карин дом" организира безплатни консултации на деца със Синдром на Даун и техните семейства

Ще предложим съвещания на деца със Синдром на Даун и техните фамилии , които ще имат за цел да подкрепят развиването на децата на възраст от 0 до 7 година и поддръжка на самото семейство. Това сподели пред БНР Женислава Сапунджиева, която е част от екипа на " Карин дом ". 
Инициативата, която е във връзка на Международния ден на хората със Синдром на Даун, е обичайната на Фондация " Карин дом ".
Консултациите ще бъдат безвъзмездни , акцентира тя и уточни къде ще се организират:
" Могат да се проведат на място в " Карин дом ". За по-малките деца - от 0 до 3 година, могат да бъдат в дома на фамилията. За децата, които са отвън град Варна, могат да бъдат извършени и онлайн ".
Записванията са до 31 март. Специалистите, които ще бъдат включени в консултациите, са рехабилитатор, ерготерапевт, логопед, психолог и специфичен обществен служащ. Те ще продължат до 2 месеца след привършване на записването. 
Сапунджиева заяви и за друга самодейност - арт работилници
" Тези деца постоянно са усмихнати, любвеобилни, доста обичат приложните действия. Всеки месец ще предлагаме такива работилници, в които могат да се включат с изключение на децата със Синдром на Даун, само че и техните братя и сестри - дружно да се учат и забавляват ".
Мисията на " Карин дом " е постоянно да сме покрай децата и фамилиите, като по този метод им даваме опция да бъдат със своите връсници, да имат еднакъв късмет и да разпрострат своя капацитет, сподели още Женислава Сапунджиева. 
Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
По обявата работи: Анастасия Крушева БНР подкасти: В центъра на системата В центъра на системата Кожа и слънце
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР