Ще поясня. Сегашното правителство функционира като такова от 13 декември

...
Ще поясня. Сегашното правителство функционира като такова от 13 декември
Коментари Харесай

Опасни връзки: Домусчиев не обича сегашната власт, защото обича предишната

Ще поясня.

Сегашното държавно управление действа като такова от 13 декември 2021 година. Работи малко повече от пет месец. Два месеца след началото на мандата съветските войки нахлуха в Украйна и стартира кръвопролитна война. България се оказа косвена жертва. Путин не извърши поетия ангажимент, че няма да атакува суверенната страна, само че това очевидно не касае Домусчиев. Той се интересува какво става у нас.

А става следното: контракти се газ, който да замести съветския, който бе спрян – забележете – от Кремъл. Като наказване. Довършва в бързи периоди диверсификационната връзка с Гърция, която скъпият на кириловото сърце другар Борисов не приключи десетина години. Наложи се да приемем десетки хиляди бежанци от воюваща за свободата си Украйна. Компенсира се инфлацията – може би не на 100% сполучливо, само че се работи по казуса. Законодателно се закриват бухалките на Борисов и мафията – профилираните прокуратура и съд. Задават с промени в другата бухалка – КПКОНПИ. Главният бухалкаджия Иван Гешев е напрегнат – той знае за какво, скоро ще знаят всички. Преговаря се с пътни компании, транспортния отрасъл, търсят се разновидности за попълване на запасите с жито и други култури и артикули.

И други такива „ дреболии “.

Домусчиев (наричан от някои „ Гелосания “, който прякор няма да използваме по естетически причини) е отпред на работодателската КРИБА от 2014 година. Само месеци по-късно значимо събитие се случи друго епично такова: тогавашният министър председател Бойко Борисов откри в Разград естрада на стадиона на „ Лудогорец “, благосъстоятелност на Киро, която носи името на румънския футболист Козмин Моци.

По същото време стана ясно, че комшия на Домусчиев в притежавания от него ултра първокласен комплекс „ Есте Хоум енд Спа “ е не какъв да е, а самият финансов министър Владислав Горанов. Същият, който отпусна по предписание на Борисов 5 милиона от парите на данъкоплатците за трибуната „ Моци “ и присътва при неговото откриване… Горанов живее там гратис, само че това е друга тематика, а и Киро не е неудовлетворен от това.

Сещам се и за едни питания на служебния министър Христо Алексиев за това по какъв начин при придобиването на концесията на порт Бургас от Домусчиев страната е била ощетена с 27 млн лв. и по какъв начин един стратегичски обект е взет на концесия за 47 години на цената на един апартамент. Но да не издребняваме.

През всичките тези години Домусчиев и КРИБ не се възмутиха нито един път от пладнешкия обир, на който държавните управления на ГЕРБ и Борисов подложиха България. Нито един път не се възмути от това, че сме първи по корупция в Европейски Съюз и последни по всички индикатори определящи стандарта на живот. Нещо повече, предприемачът, съгласно някои изказвания, е поддържал топли връзки освен с Борисов, само че и с хора от неговия непосредствен кръг. Говорим за чиста и почтена дружба несъмнено.

На петия месец от ръководството на настоящия кабинет обаче, Домусчиев е неудовлетворен и се заканва да вади митинги. Какъв кардинален човек, а?

Богатството поражда сребролюбие и надменност, - учи Еврипид. Вярвате ли на античния стихотворец и драматург?

Преди дни във Фрог нюз публикувахме информация за разкрития на колосална корупция в България в нов американски отчет. Освен случаи на такава в кръга на Борисов, се съдържа и информация за съмнителни и незаконни връзки на властта с олигарси. Не знаем дали Домусчиев попада там, само че той сигурно е наясно. Знаем единствено, че е почтен предприемач и е изкарал милионите си с пот на челото. И доста държи държавното управление да си извършва уговорките както той своите към… който би трябвало. Изглежда би трябвало да сме признателни на Киро Домусчиев, а не да се радваме на новините за задаващи се правосъдни процеси за такива като него, както се приказва...

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР