Анди Бърнам призовава за спиране на Right to Buy за

...
Анди Бърнам призовава за спиране на Right to Buy за
Коментари Харесай

Анди Бърнам призовава за спиране на Right to Buy в битка срещу „отчайващата жилищна криза“

Анди Бърнам приканва за прекъсване на Right to Buy за нови жилища, защото страната е изправена пред „ отчайваща жилищна рецесия “.

Новоизбраният кмет на Голям Манчестър се зарече да построи 10 000 общински жилища до 2028 година - края на третия му мандат на поста. Но през днешния ден той настоя, че да се опитваш да разрешиш жилищната рецесия, до момента в който правото на пазаруване остава в действие, е „ като да се опитваш да напълниш баня с изваден щепсел “.

Първо показано от някогашния министър председател на торите Маргарет Тачър през година през 80-те години на предишния век политиката разрешава на общинските наематели да закупят своя общински дом с отстъпка. Благотворителните организации от дълго време повдигат проблеми на фона на големите описи с чакащи за обществени домове и неуспеха на поредните държавни управления да построят задоволително обществени домове.

По-рано тази година Shelter сподели, че 21 600 обществени домове са били продадени или разрушени през 2021-22 година в Англия, до момента в който са издигнати единствено 7 500 нови жилища - което...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР