Ще обжалваме заповедта за демонтиране на паметника на Съветската армия

...
Ще обжалваме заповедта за демонтиране на паметника на Съветската армия
Коментари Харесай

Мая Манолова: Ще обжалваме новото решение за демонтаж на Паметника на съветската армия

Ще апелираме заповедта за разглобяване на паметника на Съветската войска в съда и сигурно тя ще бъде бутната! - За това беше безапелационна водачът на Изправи се.БГ Мая Манолова в свое видео във фейсбук след построяването на втора солидна ограда към паметника на Съветската войска в София. Тя разясни, че предходната заповед, дала съображение за ограждането на паметника, е била оповестена 6 месеца по-късно, което не е разрешило ефикасното ѝ обжалване.

„ Понеже ремонтираха доста хубаво жълтите павета, в този момент ще демонтират и паметника, ще го „ реновират " и то е ясно - ще го потрошат. Тези, които не можаха да наредят паветата, няма да допуснем да пипат паметника на Съветската войска. " - безапелационна беше Манолова и добави, че хората не желаят да бъде преремонтирана българската история. Тя разкритикува ръководещите в София, които за последните 30 години не са създали нищо, с цел да облагородят средата или да опазят и реновират паметника. Тя насочи предизвестието, че скоро жителите на София ще бутнат не паметника, а общинския съвет в София, които към този момент месец не могат даже ръководител да си изберат.

Няма по какъв начин да бутате паметника и да очаквате, че ние ще поддържаме, каквито и да било решения, предизвести Мая Манолова и уточни, че представителите на ЛЕВИЦАТА! в общинския съвет ще са извънредно непримирими против премахването на паметника на Съветската войска.

Във връзка с информацията за идна социална поръчки за демонтиането на паметника, Манолова изиска да знае с каква социална поръчка е определена компанията за слагане на оградите към паметника или за архитектурното бюро, издало скиците за огражденията или за поръчковите експертизи, обуславящи премахването на паметника.

Общинският консултант от Изправи се България, част от ЛЕВИЦАТА!, Войслав Тодоров попита рeтирично дали премахването на паметника на Съветската войска е най-належащият проблем на София, когато общинският съвет не може да избере собствен ръководител, когато близо 300 млн. лева европейско финансиране могат да бъдат изгубени, че не могат да одобряват план-сметката за чистотата до края на годината.

„ А вместо да се вземат решение значимите проблеми, вместо десницата да води война с корупцията след порочното ръководство на ГЕРБ с нагласени публични поръчки, другарски кръгове от компании и ремонт на ремонта, те не престават да водят своите идеологически войни. " - счита Тодоров и добави - „ Това е решение, което десницата би трябвало да вземе, дали желае да води война с корупцията или ще води война с историята. "

Той беше безапелационен, че от Изправи се.БГ ще се борят за опазване на културно-историческото завещание и на паметниците и няма да разрешат събарянето на паметника на Съветската войска. Тодоров предизвести, че с групата им в общинския съвет ще гласоподават единствено за ръководител на Съвета, който е приел такава позиция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР