Ще неутрализираме опорната точка на социалистите, каза Цветан ЦветановДепутатите и

...
Ще неутрализираме опорната точка на социалистите, каза Цветан ЦветановДепутатите и
Коментари Харесай

ГЕРБ обърна гръб на компроматния театър

Ще обезвреждаме опорната точка на социалистите, сподели Цветан Цветанов

Депутатите и деятелите на ГЕРБ от през днешния ден стопират да дават отговор на нападките на Българска социалистическа партия. “Обърнете тил на компроматния спектакъл, не се хващайте на хорото им – работете по държавната стратегия, хората по тази причина са ни избрали ”. Това е споделил министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов на управлението на партията поради ескалиралото напрежение сред институциите и ръководещи и съпротива от последните дни. В централата на ГЕРБ бе дадена специфична конференция, в която участваха ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов.

“От ГЕРБ не желаеме да бъдем политическата централа на жълтите вести, а централата на действителните политики, които доближават до хората ”, съобщи Цветан Цветанов. И разгласи, че “ГЕРБ няма да взе участие в тази компроматна война, имайки поради огласените случаи за роднински назначения в Хасково и в Габрово от депутати на Българска социалистическа партия. Председателят на ПГ на ГЕРБ прикани опозицията да предава сигналите си в комисията за спор на ползи, в случай че счита, че фактически има нарушавания. Цветанов означи, че преди конференцията е имал диалог с премиера Бойко Борисов.

“Темата за президента Радев и за президентската институция беше част от диалога. И тъкмо тъй като има доста спекулации в общественото пространство, че се неодобряват решенията на премиера и че има възможен ерес в ГЕРБ, стигнахме до заключението по време на диалога, че “няма да си позволим да приказваме за президентската институция, тъй като, без значение дали един президент ни харесва или не, той е законноизбраният президент на България и съставлява президентската институция на интернационалните конгреси ”. Само преди дни министър председателят Борисов даде да се разбере, че може “да забрани на депутатите от ГЕРБ да водят своите борби ”, само че запита задочно дали и президентът Радев може да направи това с народните представители от Българска социалистическа партия. А в това време президентът беше декларирал, че щом от ГЕРБ “търсят борба ” с него, “ще си я получат ”.
 Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов оповестиха за приоритет №1 Европредседателството. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов оповестиха за приоритет №1 Европредседателството.
По време на нарочната конференция в централата на партията Цветан Цветанов съобщи, че ГЕРБ в никакъв случай и по никакъв мотив не търси борба, изключително в този момент, в навечерието на Европредседателството на страната, тъй като отстоява евроатлантическите полезности. И напомни изказване от петък на аления народен представител Александър Паунов, който заприказва за референдум за оставането на България в Европейски Съюз. “Силата на ГЕРБ е, че залагаме на мощни политики и на забележими резултати. Номер едно по компромати и подправени вести са Българска социалистическа партия. Те не стопират да вършат черен пиар. От 2008 година те не стопират да вършат това. Всички помним техните ръководства. Парламентът беше със заграждения при последното им ръководство и те си потеглиха след една година, прогонени от българските жители ”, безапелационен бе Цветан Цветанов. “В последните дни имаше доста спекулации, че сред ГЕРБ и президентската институция се води война. Ние в никакъв случай не сме говорили за война и приемането на такава. Създаването на анкетната комисия за изтребителите нямаше за цел борба с президента. Българска социалистическа партия видяха нещата по този начин. Те не стопират да приказват, че има ерес в ГЕРБ. Но ние стопираме да приказваме за президентската институция. Искаме да обезвреждаме опорната точка на Българска социалистическа партия. Те желаят единствено да вменяват виновност и да търсят нещо, което го няма ”, заключи Цветанов.

Томислав Дончев, вицепремиер:

Властта не може да води война с медиите, те са социална полезност

Не може да се позволява обстановка, в която представители на властта водят война с медиите, в противен случай, те би трябвало да пазят правата и свободите на публицистите си – това е социална полезност.

Това разгласи на брифинга на ГЕРБ вицепремиерът Томислав Дончев във връзка абсурда с репликите на депутата Антон Тодоров от ГЕРБ и вицепремиера Валери Симеонов (НФСБ) към водещия Виктор Николаев. И даже предложи от Нова телевизия още веднъж да поканят политиците, с цел да се почисти недоразумението. В събота вицепремиерът Валери Симеонов даде период от 24 часа на четири медии – БТВ, “Нова телевизия ”, Българска национална телевизия и БНР, да му се извинят или в противоположен случай ще ги съди. До публицистичното привършване на броя реакция от двете страни нямаше.

Томислав Дончев посочи, че не може да се извинява от името на Валери Симеонов. Вместо това той предложи Валери Симеонов и Антон Тодоров още веднъж да бъдат поканени в ефир, с цел да уточнят какво са желали да кажат и да се извинят, в случай че има потребност.

Владислав Горанов, финансов министър:

Профанизират дебата, тази година стигаме 100 милиарда Брутният вътрешен продукт

“Действително в последните месеци политическия спор се профанизира и се трансформира в засегнатост за българските жители. Но обяснението за това е просто – страната върви добре. За 2016 ггодина сме в първата петица на Европейски Съюз на четвърто място по стопански напредък.

Тази година се чака заветното число 100 милиарда лева БВП (БВП) да бъде създаден от всички български жители.

Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов по време на конференцията в центарлата на ГЕРБ. И добави, че в плана за бюджет за 2018 година са заложени над 700 млн. лева разноски за чиновниците във всички браншове.

Растежът на стопанската система надминава предкризисните равнища, а идващият бюджет ще бъде с по-малък недостиг от този, който беше плануван, означи Владислав Горанов.

Финансист №1 добави, че, че автомагистрала “Хемус ” ще бъде приключена като план до разклона Плевен – Ловеч до пролетта на 2018 година. “За нас приоритет ще остане това, което сме дали обещание пред българските жители, тъй като сме първата политическа мощ.

Резултатите на държавното управление са и поради доверието, с което се употребяваме от хората. Ако сътрудниците от Българска социалистическа партия желаят да вземат участие в дебатите за развиването на страната ”, сподели финансовият министър.

“Премахваме бюрокрацията. Доходите в действителната стопанска система също порастват. Това нервира нашите съперници.

Това са действителните политики, които държавното управление извършва и ще продължи да извършва, макар напъните на Българска социалистическа партия да профанизира политическият спор ”, акцентира още веднъж Владислав Горанов.

Илияна Йотова, вицепрезидент на Р България пред Българска национална телевизия:

Престрелките сред политиците наливат масло в недоверието на българите

Някои не могат да изживеят комплекса, че са изгубили персонално избори
 Отделни политици по този начин и не можаха да свикнат, че Румен Радев е президентът на страната, сподели вицепрезидентът Илияна Йотова Отделни политици по този начин и не можаха да свикнат, че Румен Радев е президентът на страната, сподели вицепрезидентът Илияна Йотова
Работя добре с министрите, не съм уверена, че има война на институциите, вижте да вземем за пример какво става в Испания.

Да, има “престрелки ”, само че това е “наливане на масло ” в политическото съмнение на българите към институциите.

Това сподели в студиото на Българска национална телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка на острите реплики сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ.

“Има престрелки сред обособени политици, които по този начин и не можаха да свикнат, че Румен Радев е президентът на страната, колкото и това да не им се желае.

Част от тези политици към момента не могат да изживеят комплекса, че са изгубили персонално и персонално тези избори, тъй като са отговаряли за тях в една предизборна акция ”, уточни вицепрезидентът Илияна Йотова.

“Българските жители не са удовлетворени от институциите и политиците, тъй като те не вземат решение проблемите им.
Не може в една страна, която 10 години е в Европейски Съюз, минималната и междинната работна заплата да са равни на заплатите в страни, които занапред поемат по европейския път ”, сподели още тя и добави, че всеки месец има най-малко 10 срещи в страната с хората.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР