Ще направим всичко възможно за процеса за правосъдната реформа. Конгресът

...
Ще направим всичко възможно за процеса за правосъдната реформа. Конгресът
Коментари Харесай

Борисов: Ще разговарям с колегите за забраната за коалиция с БСП


Ще създадем всичко допустимо за процеса за правосъдната промяна. Конгресът на ГЕРБ ни е задължил да не одобряваме коалиция с Българска социалистическа партия. Но ще беседвам с сътрудниците сходна възбрана, тъй като Българска социалистическа партия доста се промени не би трябвало да е спирачка за някакъв тип техническо, експертно, програмно държавно управление в един миг. Сега няма по какъв начин да ви подкрепим, само че показваме почитание към вашите гласоподаватели, вашата парламентарна група.

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на лидерската среща по покана на Корнелия Нинова.

Тези четири точки, по които да беседваме ги има във всички стратегии, уверен съм, че отиваме за пети път на избори, по-късно отново същото ще се приказва, в случай че на сходен формат авансово не се изговори по какъв начин да се образува структуриращо държавно управление.

 
Въоръжението за Украйна мина с болшинството на ГЕРБ, БВ, Движение за права и свободи, това, което Българска социалистическа партия е поставила като червени линии, Ф-16 мина, въоръжението и всичко останало това са закони, признати от Народно събрание към този момент, какъв е казусът. Надали последващо държавно управление ще даде оръжие за Украйна.
Бойко Борисов, водач на ГЕРБ

Днес ги няма вашите съдружни сътрудници от преди месец – Политическа партия и Демократична България, обърна се Борисов към Нинова.

За нашето държавно управление с Габровски, което предложи не му доближиха 5 депутати, тъй като този диалог не беше извършен преди. Тогава нямаше да има значение чии е мандатът – първи, втори, трети. Ако имахме сходно решение къде може да се направи държавно управление и Радев щеше да се съобрази с това. На нас не ни стигна мъдрост, нито мощ, нито воля. Как са го подкарали с добре работещ парламент, само че не могат да излъчат държавно управление. Дори за отхвърли да беседват с вас, даже вие нямате разграничителни линии или червени линии които да тормозят, съобщи Борисов.

Най-лесно е хайде още акция, приказки, никой не желае съществено да огледа към ръководството, тъй като е тежко, съобщи още Борисов. 

 
Президентът връчи третия мандат на Българска социалистическа партия, ние сме проявявали отговорност в такива моменти. Наясно сме всички, че България е в политическа рецесия. Нашето предпочитание е да приказва по какъв начин преодолявайки политическата рецесия, можем да преодолеем другите рецесии. Ние сме разнообразни и политически и идеологически, само че пред нас стоят по-важни въпроси за България сега.
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова

Изненадани сме, че ги няма ръководителите на Политическа партия и Демократична България. Готвейки се за тази среща направихме сериозен разбор на стратегиите на партиите и извеждаме напред 4 въпроса, съществуващи във всички стратегии на всички партии, търсили сме това, което може да ни сплоти - законите по ПВУ, приемане на бюджет за 2023, Шенген ни правосъдна промяна, добави Нинова. Ако има предпочитание ще се откри метод, в случай че няма предпочитание, ще се откри причина. Предлагаме да търсим метод, сподели Нинова. Тя сподели, че прави оценка високо наличието на водачите на другите партии на срещата.

На срещата участва водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

 
Търсихме разговор във всеки един аспект. Ние призоваваме за разговор, само че отсреща виждаме ултиматуми, червени линии, опълчване. Днешната среща е доста значима и нужна в тази налична рецесия
Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ

„ При нови избори най-вероятно още веднъж две партии няма да са задоволителни за кабинет, тъй че още веднъж би трябвало да има разговор, с такива червени линии и опълчване няма по какъв начин той да бъде сбъднат “. От тази позиция тази среща и тези поръчки, които чувам от в този момент, са положителни предпоставки, само че би трябвало да има консенсус за държавно управление, освен за политики. За бюджета за 2023г. ние към този момент казахме, че сме подготвени да работим, само че предварителният популизъм слага под риск от време на време финансовата непоклатимост в страната и е по-добре да се съобразим с това, което произвеждаме, тъй като 15 милиарда дълг на година е сериозна цифра, след което поражда въпроса кой ще го връща. За Шенген нашата позиция е ясна, а за правосъдната промяна – от няколко години отговорността е на Движение за права и свободи, доста хора приказват за такава промяна, само че не вършат никакви дейности “, разяснява още Карадайъ.

 
Смятам срещата за значима. И аз считам, че е малко закъсняла, само че по-добре късно, в сравнение с да не се състои. Всички тук приказваме за разговор. Бих добавил още една – взаимоотношение.
Лидерът на " Български напредък " Стефан Янев

„ Искам да изкажа задоволството си от името на срещата –лидерска. Искам да поздравя всички присъстващи водачи, които преглъщат персоналното его в името на страната. Това е вярното. Без разговор и взаимоотношение не сме в положение да предложим решение. Едно от тях е съставянето на държавно управление “, добави той.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР