Ще наложи ли държавата локдаун заради рекордните нива на заболели

...
Ще наложи ли държавата локдаун заради рекордните нива на заболели
Коментари Харесай

Министър Кацаров с отчаян призив за ваксинация, мълчи за лок...

Ще наложи ли страната локдаун поради рекордните равнища на болни и умряли от ковид? Отговор дава здравният министър доктор Стойчо Кацаров сега.

" Ситуацията е сериозна, изправени сме пред голяма опасност и за това е нужно общо деяние. Отправяме апел за взаимоотношение и национална готовност. Това съобщи служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

" Здравната система се оправя добре, само че идващите две седмици ще бъдат сериозни. Делта разновидността се оказа освен по-заразен, само че и по-смъртоносен ", сподели министърът.

" Това е национално злополучие, освен здравна рецесия ", продължи той и назова герои лекарите, най-много тези в интензивни и реанимации. И прикани да се носят маски, да се лимитират контакти, да се проветрява. " И най-важното! Ваксинирайте се ", сподели доктор Кацаров.

" Ваксините са безвредни, 3 милиарда са имунизирани. В страните с висока имунизация умират единици, тук стотици дневно ", прикани той.

Той отхвърли да приказва за ограничения, а загадъчно съобщи, че до края на деня ще има доста срещи и вести.

" Провалихме се с имунизацията, само че не е късно да се изправим. Не се колебайте, слагайте ваксини ", показа доктор Хасърджиев от Националната пациентска организация.

" Колеги се вършат на Галилео Галилей, само че всичките им изказвания се оборени през последните две години. Единици са лекарите, които виждат конспирации ", посочи и доктор Маджаров, началник на БЛС.

" Отправяме апел към българския народ да се пазим. Особено в последния стадий на пандемията потвърди, че без медицински сестри и акушерки обстановката е доста трагична. Това съобщи ръководителят на Българска асоциация на експертите по здравни грижи (БАПЗГ) Милка Василева.

Обяснявахме, че би трябвало да се съблюдава обществена отдалеченост и жителите да се ваксинират. За страдание не бяхме разбрани. Вече към 45% от медицинските сестри у нас са ваксинирани, за жалост те са малко. Здравната система би трябвало да оцелее и да продължи да съществува, добави Василева.

Д-р Николай Шарков, ръководител на Българския зъболекарски съюз, съобщи също от своя страна, че общата картина е тежка. Ние работим на първа линия. Работим над входовете на инфекцията, това го вършим всекидневно и няма върнати пациенти. Единственото, което може да ни избави е имунизацията, сподели Шарков.

Това, което може да докара до гибел е COVID-19, загубихме доста светли персони без време с помощта на инфекцията. Това не може да продължава повече, ние би трябвало да докоснем душата на индивида, с цел да можем да убедим всички в правотата на предпазването на здравето, съобщи Шарков.

Очаквайте детайлности!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР