Ще изненадате приятно гостите си, ако приготвите златни хрупкави картофки.

...
Ще изненадате приятно гостите си, ако приготвите златни хрупкави картофки.
Коментари Харесай

Да си направим златни хрупкави картофки

Ще изненадате прелестно гостите си, в случай че приготвите златни хрупкави картофки. Те освен са доста вкусни, само че са и доста красиви със златистия си вкусен цвят.

Някои хора считат, че печенето на картофки е доста елементарно – просто отварят фурната, поставят картофите и по-късно ги вадят подготвени.

Но в множеството случаи такова отношение към печенето на картофи приключва с половината от ястието, залепено за тавата. Трябва да изберете сами с какви подправки да овкусите картофите, само че най-подходящи са риган, босилек, копър, магданоз.

 Хрупкави картофи

Най-лесният и апетитен метод за печене на златисти хрупкави картофки е италианският, който се практикува от доста години по Средиземноморието.

Изпечени по този начин, картофките стават с хубав златен цвят и повърхността им става хрупкава и апетитна. За да станат картофките хрупкави и златисти на цвят, те би трябвало да се обелят и да се нарежат на едри кубчета.

За да се реализира красивият златист цвят, картофките би трябвало да се напръскат със зехтин. Препоръчително е да добавите свеж розмарин и чесън.

 Хрупкави картофи

Не се предлага да разбърквате картофите с лъжица или вилица по време на печенето, а единствено да разтърсвате леко тавата, в която ги печете, понякога. Може да употребявате железна шпатула, с цел да ги отделите от дъното на тавата, и по този начин да ги предпазите от залепване.

Когато картофките станат златисти на цвят, те стават хрупкави извън и меки от вътрешната страна. Такива картофки се сервират незабавно и сигурно ще изчезнат бързо от чинията.

За да извършите златни хрупкави картофки, са нужни: 500 грама картофи, 60 мл зехтин, 1-2 чаени лъжички сол, няколко стръка свеж розмарин, 3 скилидки чесън.

Фурната се загрява на 220 градуса. Картофите се обелват и се режат на идентични кубчета. В огромна купа се поставят картофите, излива се зехтинът и се разбърква добре, с цел да са покрити картофките с лой. Поръсват се със сол, прибавя се розмаринът и обелените скилидки чесън.

Картофките се разпределят на един пласт в тава и се поставят във фурната. След 10 минути може да ги отделите с железна шпатула и да ги обърнете. Повторете процедурата след 10 минути. След това на всеки 10 минути разтърсвайте тавата. Картофките са подготвени след към 40 минути печене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР