Ще има по 120 лева добавки към пенсиите до края

...
Ще има по 120 лева добавки към пенсиите до края
Коментари Харесай

Окончателно: 120 лева добавки към пенсиите до края на годината


Ще има по 120 лв. добавки към пенсиите до края на годината, през месеците октомври, ноември и декември. Това взеха решение депутатите при следващото гласоподаване на текстове от актуализацията на бюджета на ДОО. Отхвърлено бе предлагането на ГЕРБ за добавки от по 100 лв.. Не минаха и текстовете на Мая Манолова за 50 лв. добавки.

По-рано бяха признати две от предложенията – за 120 лв. и за 100 лв. добавки. Партиите на митинга оповестиха, че такива пари не са заложени в приходната част и не е ясно по какъв начин признатото ще бъде изпълнено. Защото в последна сметка признатото за приходнаха част предложение на Движение за права и свободи е 200 милиона лв. повече от тази, призната в бюджетна комисия.

Депутатите одобриха още от 1 октомври минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст да се усили от 300 на 370 лева „ За “ гласоподаваха общо 148 депутати, срещу бе единствено един от ГЕРБ и останалите 21 „ въздържали се “ също бяха от ГЕРБ.

Обезщетението за развъждане на дете през втората година от майчинството става 650 лв. по предложение на Българска социалистическа партия.

Вече девет часа продължава съвещанието на Народното събрание за актуализацията на бюджета на ДОО. Депутатите стигнаха до другите оферти за индексиране на пенсиите до края на годината.

Очаквайте детайлности.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР