Ще има ли ответна реакция на убийството на Красимир Каменов-Къро,

...
Ще има ли ответна реакция на убийството на Красимир Каменов-Къро,
Коментари Харесай

Бивш шеф на Следствието: Не можеш да се скриеш, ако на снимката ти е нарисуван кръст

Ще има ли ответна реакция на убийството на Красимир Каменов-Къро, ще бъдат ли разкрити причинителите и каква е претекстът за закононарушението? Отговорите потърсихме от някогашния началник на Националната следствена работа Бойко Найденов.

Въпреки, че се надява убийството на Красимир Каменов-Къро да не докара до ответна реакция, доверявайки се на интуицията си, някогашният началник на следствието чака тъкмо противоположното.
Целите на ликвидиране може да бъдат всевъзможни, само че когато се извърша по подобен показателен и жесток метод по отношение на лице, което разполага с защита, както и по отношение на неговата брачна половинка, приказва за показност.
По думите на Найденов най-вероятно става въпрос за поръчково ликвидиране. Той акцентира, че в която и част на света да се намира даден човек, той не може да се скрие, в случай че е поръчан.

„ В множеството случаи не е належащо да оставят очевидци. Хора, които правят сходно ликвидиране, не се преценяват с това какво обвиняване може да им бъде повдигнато “, разяснява някогашният началник на Следствието.

Според Найденов една от аргументите за закононарушението може да е опит за затваряне на устата на Каменов, ако той е знаел неща, с които е подготвен да свидетелства.
Ако този човек е бил очевидец на нещо и е бил подготвен да сътрудничи... имало е такива случаи, в които бяха разстреляни очевидци.
За откриване на закононарушението той приканва да се следва правилото " Follow the money " и изрази подозрение, че убийството е директно обвързвано с политическата обстановка у нас.

„ Тук става въпрос за големи милиарди от Плана за възобновяване, които ще се преразпределят. Това са към 15 милиарда – кой ще бъде в изпълнителната власт, кой ще разпределя тези суми... “, разяснява Найденов.

Той уточни, че единственият късмет да се предпазиш от поръчково ликвидиране е да не бъдеш поръчан и да не ти е комплициран кръст върху фотографията. 

Найденов прикани службите у нас да работят на цялостни обороти и да се разкрие каква е задачата и връзката на Къро с процесите у нас.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР