Ще има кабинет - принудителен, след дълги мъки, скандален и

...
Ще има кабинет - принудителен, след дълги мъки, скандален и
Коментари Харесай

Михаил Миков: Кабинет ще има - принудителен, скандален и в зародиш компрометиран

" Ще има кабинет - насилствен, след дълги страдания, абсурден и в зародиш злепоставен кабинет. Виждам по какъв начин от няколко дни се вършат всевъзможни опити с епитети да се размени онази грозна картина от националния орган на " Продължаваме промяната ", разяснява в " Още от деня " някогашният вътрешен министър и някогашен ръководител на Народно събрание Михаил Миков.

По думите му ГЕРБ доста желаят да се случи образуване на болшинство и присъединяване в кабинет, а цената и за двете обединения - Политическа партия и Демократична България и ГЕРБ-СДС, ще бъде доста висока.

" Надявам се, че българските жители ще осъзнаят какво се случва, в какъв филм на политическото дъно вземат участие. Това ще се отрази на най-сигурните избори, които ще се случат есента - локалните избори, само че тази цена ще я заплащат и политиците, които не вземат участие в това. Засега не виждаме нещо, което да върне доверието в политиката ", добави Михаил Миков.

Според него президентът Радев е съобразил позицията си с настроенията на българските жители.

" Освен президент той е и човек и има право да съобщи своята откровена позиция. Аз в действителност също бих ги посъветвал, че това държавно управление ще бъде нездравословно за България ", добави Миков.

По тематиката с конституционната промяна той изрази мнение, че когато не можеш да формираш държавно управление, само че от държавно болшинство да се каниш да правиш конституционна промяна, това е много несериозно и отместващо вниманието от всекидневието, от тежките проблеми в този момент.

Миков разяснява и че измененията в Наказателно-процесуален кодекс, в които беше записано, че за отстраняването на основния прокурор са нужни 13 гласа, интензивността на прокуратурата, която в последните дни разпитва доста политически водачи, а нощес изиска имунитета на Бойко Борисов, атентатът против основния прокурор, настояването за премахване от неговия заместител и началник на следствието - всичко това се развива в един калейдоскоп, който разкрива тежки язви в системата на органите на правосъдната власт. " Трябва да прибавим и борба за превъзходство, както и борба за позициониране в вероятност ", съобщи Михаил Миков.

Отбеляза, че това, че прокуратурата си прави работата е добре. В идващите дни ще стане ясно по какъв начин ще завърши всичко това по законодателните дейности и по политическите решения, свързани с избора на нов Висш правосъден съвет.

" Големият въпрос е дали обществото желае да разбере цялата истина по отношение на обстоятелствата, които излизат и споделените секрети, които са били прикривани. Има и различен огромен риск - тежките проблеми, които касаят всекидневието на българина, не се вземат решение. Бюджет няма, данъчната промяна не се слага на дневен ред ", сподели още Михаил Миков.

Вижте още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР