ГПП-ДБ и ГЕРБ-СДС постигнаха съгласие за кабинет с втория мандат.

...
ГПП-ДБ и ГЕРБ-СДС постигнаха съгласие за кабинет с втория мандат.
Коментари Харесай

7 приоритета пред бъдещия кабинет: Вижте декларацията на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

ГПП-ДБ и ГЕРБ-СДС реализираха единодушие за кабинет с втория мандат. На конференция в Народното събрание Николай Денков и Мария Габриел показаха седем съществени целта пред бъдещото ръководство, като измежду тях акцентираха възстановяване успеваемостта и качеството на обществената администрация.



Мария Габриел изчете част от обща декларация по време на оповестяването на кабинета. В нея, с изключение на промени, са заложени и гаранции за отбрана на всеки един чиновник от администрацията, който с активността си е посочил, че пази ползите на страната.

Ето цялостния текст на декларацията:

" За обществена администрация, която връща доверието на жителите на страната

Всеки български жител желае да живее в страна, чиито институции са постоянни, вдъхващи доверие, работещи дейно и професионално в полза на жителите и бизнеса.

Това с изключение на от законите и нормите зависи и от хората, които работят в институциите и институциите. Те би трябвало да бъдат експерти, търсещи ефикасен краен резултат от работата си, да са отворени към непрекъснатите промени и провокации, тъй че с дейностите си да подкрепят конкурентноспособността на компаниите и да усъвършенстват живота на жителите.

Ние заставаме зад всеки един чиновник в администрацията, който дава отговор на всички професионални и етични стандарти за заеманата служба и с работата си е посочил, че пази ползите на страната и жителите.

Същевременно ще работим за непрекъснатното възстановяване на успеваемостта и качеството на обществената администрация в България. Силното и дейно държавно ръководство е немислимо без професионална, ефикасна, съвременна и чудесно готова обществена администрация. Администрация, която е способна да основава и внедрява новаторски решения в интерес на обществото.

Нашата визия за осъществяване на положително и намерено ръководство в държавната администрация, се основава на следните общоприети, включително и на европейско равнище, правила, каквито са върховенството на закона; успеваемост и ефикасност; публично благосъстояние; прозрачност; разнообразие и приобщаване; правдивост и равнопоставеност; резистентност против корупцията.

Нашата стратегия планува да работим настойчиво по следните цели, по които имаме взаимно схващане и единодушие:

1. Приемане от Народното събрание на предпочитани законопроекти с основни промени и увереност на изпълнителната власт за тяхното пълноценно прилагане;

2. Прозрачна и виновна администрация – обезпечаване на благоприятни условия за непрестанен мониторинг от страна на обществото и противоположна връзка; отваряне и шерване на данните в и от обществения сектор;

3. Гарантиране на ефикасни и висококачествени услуги за жителите и за компаниите, които да са леснодостъпни, бързи, самодейни, генериращи развиване и стопански растеж;

4. Ускоряване на цифровизацията в обществения бранш, необятно потребление на нововъзникващи технологии и основаване на среда стимулираща нововъведенията, стъпвайки на осъщественото до момента;

5. Изграждане на професионална и стимулирана администрация, способна на иновации;

6. Създаване на приобщаваща администрация, която действа на база на равнопоставеност, правдивост и високи етични стандарти;

7. Всички държавни чиновници, които извършват отговорностите си тъкмо, добросъвестно независимо и политически неутрално в сходство със законите на страната, могат да бъдат спокойни за своето професионално развиване и реализация. Гарантираме, че назначението на всяка служба в държавната администрация ще се прави посредством конкуренция учредена на професионални качества, справедливи критерии и процедурни правила ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР