Още не е приключил процесът, имаме напредък днес, имайте още

...
Още не е приключил процесът, имаме напредък днес, имайте още
Коментари Харесай

Денков: Има напредък в преговорите, имайте търпение

" Още не е завършил процесът, имаме прогрес през днешния ден, имайте още малко самообладание, напредваме ". Това сподели номинираният за министър председател акад. Николай Денков след срещата сред преговорните екипи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Днешните договаряния за кабинет продължиха близо 4 часа.

Днес беше следващ ден на договаряния и отвод да кажат имена, до момента в който не се схванат до дъно. Денков отхвърли слуховете, че Министерство на вътрешните работи ще е министерство за ГЕРБ-СДС.

" Преговорите не престават през днешния ден, има прогрес, до момента в който няма всичко контрактувано, няма да разисквам състав. Информацията, че Министерство на вътрешните работи ще бъде на ГЕРБ не е вярна, няма такова нещо, търсим човек, който да е специалист ", сподели Денков.



На въпрос дали Асен Василев е противоречива фигура, сподели: " Зависи, от позиция на бюджета по-добър експерт от него не знам. Отново ще кажа, че няма никакви изгледи тези апокалиптични прогнози за бюджета да се осъществен. Напротив, бюджетът още веднъж ще бъде естествен ".

Даде да се разбере, че и той не е склонен с думите на Асен Василев от записите във връзка с чистка в администрацията.

" Аз персонално и Мария Габриел ще бъдем гаранти, че няма да има нарушение на закони, че отношението към администрацията ще бъде такова, каквото се изисква по закон ", сподели Денков.

Лидерът на ГЕРБ е оптимист за кабинет.



" Още преди изборите споделих, че единственото положително е експертно, необятно държавно управление. Ако не стане сред първите две партии, Мария Габриел и Денков водят договаряния. Мисля, че са доста близо до взимане на решения, само че въпреки всичко, до момента в който всичко договорят, нищо не е контрактувано.

Експерти предложили ли сте?

- Не, партията на смяната желаят сами да си носят отговорност с в това число и политически лица, ние с " Да, България " отговаряме на техните претенции.



Днес за първи път Николай Денков заяви, че групировката търси поддръжката на Движение за права и свободи, само че във връзка с конституционната промяна и регулаторните органи, а не за кабинет.

Мандадът би трябвало да бъде върнат най-късно в понеделник.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР