Още от началото, когато се видя изборния резултат, на нас

...
Още от началото, когато се видя изборния резултат, на нас
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Отговорността към България ни тласка да говорим с ПП-ДБ за кабинет

Още от началото, когато се видя изборния резултат, на нас като виновна политическа мощ ни беше ясно, че е извънредно комплицирана задача. За следващ път българският гласоподавател сподели на политиците, че би трябвало да се разберете и желаеме да работите дружно. Това съобщи в студиото на " Денят стартира " Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС.

" Не инцидентно призовахме всички към отговорност. Абсурдно е това, което се случва в България - 2 години да не можем да съставим постоянен кабинет. Държавата да е безусловно в безтегловност, с разрушени институции, с липса на доверие, със срив на парламентаризма и парламентарната република. Това, което ни води е ползата на България ", сподели Захариева.

Тя акцентира, че през цялото време на договарянията най-сходни са позициите им с ПП-ДБ във връзка с икономическото развиване, на геополитика, бюджетната дисциплинираност, еврозоната и Шенген.

" Отговорността към България ни тласка да приказваме с тях за кабинет и да създадем всичко допустимо и не малко взаимни отстъпки, в действителност доста взаимни отстъпки. До в този момент направихме всичко допустимо и мисля, че от тук нататък би трябвало да се създадат взаимни отстъпки и от другата страна ", разясни Екатерина Захариева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР