Ще има избори в софийската и бургаската организации на БСП

...
Ще има избори в софийската и бургаската организации на БСП
Коментари Харесай

БСП избира ново ръководство в София и Бургас


" Ще има избори в софийската и бургаската организации на Българска социалистическа партия в двумесечен период занапред " . Новината заяви водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг пред публицисти след съвещание на пленума на партията.

Заседанието на националния съвет бе подбудено от на сваленото доверие на общинските съветници на " алените " след избора на краткотрайния ръководител на Столичния общински съвет (СОС) от ПП-ДБ-Спаси София Цветомир Петров.

В София градската организация не извърши решение на Националния съвет. Даваме опция на социалистите да решат какви управления да си изберат. Ще се гласоподават 24 районни ръководители и градско управление. Националният съвет не изключва и не санкционира никого. Това е най-справедливо и демократично. Ана Янева ще управлява работна група за изборите, изясни Нинова.

Нинова посочи, че на някого не му харесва какви решения взима националният съвет на Българска социалистическа партия , си е негов проблем. Заседанието стартира по-късно, защото са се чакали три делегации и съвещанието е почнало с кворум. " Кворум имаше и решенията са законни ", увери водачът на Българска социалистическа партия.

Припомняме, че по-рано през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия в София Иван Таков съобщи, че съвещанието не е имало кворум, т.е не може да се вземат законни решения. Според него, в случай че решенията бъдат признати за законни, това би било бойкот на локалните избори и на цялата партия.

Нинова разгласи още, че Българска социалистическа партия снема доверието си от управлението на БСП-София, отпред с Иван Таков.

Българска социалистическа партия е направила и оценка за деветте месеца живот на държавното управление . От 80 закона са приели 11. Това е резултатът от държавното управление. Искаме оставка и избори 2 в 1. Характеризира се с липса на морал, национално изменничество, лобизъм в интерес на частни ползи, легализиране на корупцията. Правителството има две стратегии - публична - подправена, с пет целта Шенген, еврозоната, ПВУ, понижаване на инфлация, гласност при публични поръчки. По нито един няма значителен прогрес, разяснява Нинова.

" Препраха мафията и корупционния модел на Борисов. Имената на новите назначения на службите са съгласувани с посолство. Движат се по скрита и паралелна стратегия, в която има и приложимост и злепоставяне на европартньори. Видя се отвод от националния интерес в правосъдната система. Паралелното правораздаване е резултат от промяната. Ще изнесем и разбор по браншове и министерства какво е изпълненото ", уточни Корнелия Нинова

Иначе от пленума на социалистите стана ясно, че Българска социалистическа партия ще поддържа Никола Шмит от Люксембург за ръководител на Европейската комисия. Европейски Съюз има потребност от дълба промяна в метода на работа, ще работим против двойните стандарти, за равноправно отнасяне на страните членки, добави Кристиан Вигенин. Предлагаме европейска организация за развиване на изкуствения разсъдък - тя да се заеме с всички проблеми в тази област, сподели Вигенин. Той е номинацията на Партията на европейските социалисти , а все още е еврокомисар по заетостта и обществените права. Той бе единственият претендент по време на вътрешните номинации. През идващия мандат в Екологичен потенциал от Българска социалистическа партия ще упорстват за основаването на организация по изкуствения разсъдък, която да в основана в България.

Приет е и план на платформа за Европейските избори през юни, като през идващите дни тя ще бъде изпратена на структурите.
 Иван Таков: Можете да ни изключите от Вашата група по ползи, от партията - не
Иван Таков: Можете да ни изключите от Вашата група по ползи, от партията - не

Той напусна съвещанието на Националния съвет на БСП
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР