Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Минимални температури между 7° и

...
Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Минимални температури между 7° и
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 15 октомври

Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Минимални температури сред 7° и 12°, в София към 8°. Днес ще бъде най-вече слънчево. През деня ще се появи раздрана висока облачност. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са сред 20° и 25°, в София към 21°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от междинното за октомври (949 hPa) и денем ще се задържи съвсем без смяна.
Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките, заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Христо Христов.
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на региона. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 20-22°. Температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Предимно слънчево ще бъде времето и в планините. Ще духа до сдържан северен вятър. Максимална температура на 1200 метра към 14°, на 2000 метра към 9°. Топло ще е и над Западна Европа и Централното Средиземноморие, до момента в който над североизточните региони от континента ще бъде по студено от нормалното за месеца.
През идващите дни ще се задържи изсъхнало и относително топло за интервала. Преобладаващите температури ще са: минимални - 7°-12°, оптимални - 20°-25°. Сутрин тук-там в низините и източните региони ще се образува мъгла или ниска облачност. По-късно денем ще бъде най-вече слънчево, над Западна България с раздрана висока облачност. Вятърът ще е слаб, в доста региони ще е и съвсем безшумно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР