Ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове над Източна България

...
Ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове над Източна България
Коментари Харесай

Горещо време в много райони от страната днес

Ще бъде най-вече слънчево, в следобедните часове над Източна България и планинските региони с развиване на купеста облачност. На обособени места, основно в Североизточна България, ще превали временен дъжд. Ще има и гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб от северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 28° и 33°, по Черноморието – от 26° до 29°.

По Черноморието ще доминира слънчево време, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност. На обособени места, основно по северното крайбрежие, ще превали временен дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа бриз. Максималните температури ще бъдат от 26° до 29°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали временен дъжд. Вятърът ще бъде слаб до сдържан от север, само че до края на деня ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 14°.

В четвъртък и петък над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, по-значителна основно над планинските региони в Западна България и на обособени места там ще превали и прегърми. Температурите ще се покачват и дневните ще са сред 30° и 35°, по Черноморието – от 24° до 26°.

Още преди обяд в събота над западните региони, по-късно денем и през нощта против неделя и в Централна България, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде слаб до сдържан и с него ще прониква по-хладен въздух. В събота ще се намалят температурите в Западна България, на изток ще са към момента високи.

В неделя облачността ще е най-вече забележителна, купеста и купесто-дъждовна. В доста региони, основно в Южна и в Източна България, ще има превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Има висока възможност за местни обилни количества дъжд. Температурите и в източните региони ще се намалят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР