Ще бъде поискана мярка за неотклонение задържане под стражаОкръжна прокуратура

...
Ще бъде поискана мярка за неотклонение задържане под стражаОкръжна прокуратура
Коментари Харесай

Разследват бияча от Русе за лека телесна повреда, грабеж и изнудване

Ще бъде поискана мярка за неотклонение " задържане под стража "

Окръжна прокуратура - Русе уведоми за формирано досъдебно произвеждане за случай, станал прочут след изявления в медиите на запис, съдържащ подиуми на принуждение и унизително отношение към юноша в гр. Русе.

На 02.11.2022 година в Окръжна прокуратура - Русе са докладвани от полицията два сигнала, съдържащи данни за осъществени закононарушения.

Незабавно е формирано досъдебно произвеждане за причиняване на лека телесна щета на И. Б. от гр. Русе, осъществена по хулигански подбуди и за обир и изнудване на Я. П. от гр. Русе , съпроводени със междинна телесна щета, изразяваща се в строшаване на ръката на потърпевшото лице. Като причинител на двете действия е открит Д.М. - на 17 години от гр. Русе. Проведени са разпити на потърпевшите лица, приобщени са съдебномедицинско освидетелстване и запис от мобилен телефон. На причинителя на действията са повдигнати обвинявания за закононарушения по член 131, член 199 и член 214 от Наказателен кодекс. С разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура - Русе той е арестуван за период до 72 часа.

Още преди приключването им ще бъде поискано от съда взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ Събрани са доказателства за предишни престъпни прояви на същото лице, свързани с нанасяне на побой над други младежи от гр. Русе.

По искане на прокуратурата против Д.М. е било извършено възпитателно дело в Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни в гр. Русе и му е било наложено наказване „ Порицание “.

По делото ще бъдат разпитани други очевидци, ще бъдат открити други потърпевши лица от същия причинител, ще бъдат назначени здравна и техническа експертизи. Задържаният ще бъде наведен в Сектор „ Арести “ в гр. Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР