Ще бъде осигурено общинско жилище на санитарката от COVID отделението

...
Ще бъде осигурено общинско жилище на санитарката от COVID отделението
Коментари Харесай

Добри новини за санитарката от бургаската болница, прогонена от съселяните си в Равнец

 Ще бъде обезпечено общинско жилище на санитарката от Коронавирус отделението на бургаската болница, която е принудена да спи на улицата. Това даде обещание в обществените мрежи кметът на Бургас. Както Burgas24.bg заяви поради, а внуците й са отстранени от учебно заведение.

Ето какво написа кметът на Бургас:

" Гледах репортажа за санитарката Йорданка Желязкова, която работи в Коронавирус поделение на УМБАЛ. Изпитах позор. И яд.

Още на следващия ден, в случай че Йорданка пожелае, ще бъде настанена в оборотно жилище от общинския фонд.

Обадиха ми се хора от Равнец, които помолиха да не бъдат слагани под общ знаменател и обявиха, че в никакъв случай не биха си помислили да лимитират прибирането на Йорданка до у дома. Както и че това не е мнението на множеството поданици на селото. “Ние не сме такива хора ", споделиха. Вярвам им!

Готов съм да приказвам с всеки един човек от Равнец, който поради персоналните си страхове се е наел да взема решение за различен живот. В случая- този на Йорданка.

Относно отстраняването на внуците на Йорданка от учебно заведение. Ако това е реалност със заповед на шефа и без показан болничен лист или основателна причина, то той би трябвало да даде своите отговори пред обществото.

Всички имаме терзания. Но на какво ще научим децата? На емпатия? На признателност и съпричастност? Или на елиминиране на достолепието на човек поради личните ни страхове. Отказвам да имам вяра в това.

Както и на това, че единствено във фейсбук и на личните си тераси с фенера на телефона можем да бъдем съпричастни към лекарите и медицинския личен състав. Отказвам да имам вяра и в това ", написа Николов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР