Ще бъде ли прекратен договорът за инженеринг на Националната многопрофилна

...
Ще бъде ли прекратен договорът за инженеринг на Националната многопрофилна
Коментари Харесай

Договорът за „Национална многопрофилна детска болница“ – ще бъде ли прекратен



Ще бъде ли преустановен договорът за инженеринг на Националната многопрофилна детска болница?

Темата разяснява в “Нашият ден “ инж. Иван Алексиев , изпълнителен шеф на „ Здравна капиталова компания “ EАД:

" Поискано е от Министерство на регионалното развитие да се допусне изменение на застроителния проект. Искаме да изменим застроителния проект, това става посредством допускане и въз основата на това допускане се създава ПУБ, и той се отразява в застроителния проект, и чак тогава се издава виза. "

Прехвърляне на правата от страна на Министерство на здравеопазването на възложител  на компания „ Здравна капиталова компания “ EАД

Какво тъкмо значи това прекачване на правата?

" Когато се трансферират правата по един контракт посредством тристранно съглашение сред компанията, която в тази ситуация съставлявам аз, като изпълнителен шеф, другояче тя има управително тяло от Съвета на шефовете.

Министерство на здравеопазването и изпълнителят на инженеринга всички права и отговорности, които са били като възложител на Министерство на здравеопазването, биват прехвърляни към ръководеното от нас сдружение. И преустановяване на контракти, и каквото и да се прави по този контракт – е наша отговорност.

Разбира се, сдружението е благосъстоятелност на Министерството на здравеопазването. Едноличен негов притежател е министърът на опазването на здравето, като физическо лице, представляващо страната.

В момента правата и отговорностите по контракта за строителството на болничното заведение са към “Здравна капиталова компания “ EАД , не към Министерството.

Обаче парцелът, в който ще се построи болничното заведение, е благосъстоятелност на Министерството . Поради тази причина градоустройствените процедури се организират от името на притежателя на терена, в тази ситуация – Министерството на здравеопазването.

Затова посредством пълномощие от министъра съответно за парцела е провеждана тази процедура. Тъй като обектът е от национално значение, произнасянето би трябвало да бъде на Министерство на регионалното развитие, където явно има някакви опасения. "

Ще предприемете ли нужните дейности за преустановяване на контракта с сдружението “Детско здраве “

" Във връзка с напътствията, които съм получил от принципала, съм върнал едно писмо и съм обяснил, че е належащо решение на едноличния притежател. Това не става с писмо, би трябвало да има решение на едноличен притежател на капитала. И когато получа такова решение, тъй като всяка една такава активност, тъй като договорът е със 77 млн. той е доста като стойност над пълномощията ми като изпълнителен шеф, които аз мога да приключа и да наемам сдружението. Аз и оферта не мога да давам за такива суми, не мога да приключвам контракти.

Чуйте инж. Иван Алексиев в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР