Ще бъде добре този парламент да излъчи правителство. Обаче никак

...
Ще бъде добре този парламент да излъчи правителство. Обаче никак
Коментари Харесай

Коментар на Петър Волгин: Капаните пред „Има такъв народ“

Ще бъде добре този парламент да излъчи държавно управление. Обаче по никакъв начин няма да е добре, в случай че новоизлъченото държавно управление бъде основано към някакви неразбираеми сделки. Или върху цели, които нямат нищо общо с действителните проблеми на болшинството българи. За да бъде един кабинет сполучлив, би трябвало да сложи акцента в своите политики върху това, което фактически желаят хората, а не върху еретически идеологеми. България е най-бедната страна в Европейския съюз. И е изцяло естествено главното искане на българите да бъде повишението на приходите от труд, както и повишение на пенсиите. Ето за това напъните на едно бъдещо държавно управление би трябвало да са ориентирани точно в тази посока. Единствено мощно идеологизирани партии, които и концепция си нямат какви са същинските проблеми на естествените българи, могат да настояват, че измежду най-важните цели била лустрацията.

Не знам какви тъкмо червени линии са си начертали партиите при идните договаряния, само че сигурно има една алена линия, която никоя от тях не трябва да пристъпва. Каквото и да нашепват всякакви евроатлантически фактори. Имам поради отношението ни към Република Северна Македония. В Скопие очевидно не престават да се надяват, че ние в последна сметка ще отстъпим и ще ги пуснем да стартират договаряния за влизане в Европейски Съюз без никакви условия. Новото българско държавно управление още в самото начало би трябвало доста ясно да каже на нашите македонски другари: да, ще започнете договаряния, обаче единствено тогава, когато престанете да си присвоявате българската история. Придържайте се към библейските заповеди, че не трябва да се лъже и краде. И тогава ще имате нашата поддръжка. Продължавате ли със селските номера, забравете за Европейския съюз. 

Ако се концентрира към тези два съществени целта – акцент върху обществената политика и отбрана на националните ползи – бъдещото държавно управление може и да изкара по-дълъг мандат, в сравнение с му отреждат анализаторите. Разбира се, в случай че кабинетът бъде образуван с мандата на първата политическа мощ – „ ИТН “ – точно тази партия ще носи отговорността за него. Партията на Слави Трифонов би трябвало да покаже две неща. Първо, че може да ръководи. И, второ, че почита гласоподавателите си. Хората гласоподаваха за „ ИТН “, тъй като желаеха да сложат завършек на статуквото. Както политическото, по този начин и идеологическото. Ето за какво от тази партия би трябвало да престанат да оферират прокиснал неолиберализъм – нито като икономическа политика, нито като персони. А с първия си проектокабинет „ ИТН “ предложи точно сходен неолиберален бълвоч. С отрицателната си реакция обаче обществото сподели, че няма никакво желание да употребява манджи с изминал период на валидност.

Да, Има Такъв Народ е млада партия, тъй че сходни анонси могат да бъдат вписани в графата „ неточности на растежа “ и да бъдат простени. В същото време партията на Слави Трифонов би трябвало доста да внимава, с цел да не заседне трайно в блатото на статуквото. Имам поради надалеч освен българското статукво. От много време насам световните елити постановат една нова господстваща идеологема. Тя включва следните неща. Първо, отвод от националната страна. Второ, в допълнение овластяване на наднационалните институции, които, между другото, никой не е избирал. Трето, в допълнение атомизиране на обществото, чрез разрушаването на всякаква групова принадлежност. Когато си самоинициативен субект, без принадлежност към татковина, класа, вяра, пол, ти си извънредно елементарно манипулируем. Истинската цел на Истанбулската спогодба, да вземем за пример, не е отбрана на дамите, а размиване границите на пола, т.е. заличаването на още една мощна групова принадлежност. Точно такава е задачата на световните елити – да няма към този момент мощни общности, да няма общества, а единствено атомизирани човеци, които да вършат това, което им бъде казано. Класическите десни и леви партии от дълго време са включени в тази скица. А всяка една политическа мощ, която претендира да е на страната на елементарните хора, а не на елитите, е длъжна да се опълчи на сходни идеологеми. Не го ли стори, бързо ще се трансформира в част от господстващото факсимиле. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР