Щатският пазар е в най-горещата точка на сезона на корпоративните

...
Щатският пазар е в най-горещата точка на сезона на корпоративните
Коментари Харесай

Технологичният сектор раздвижи борсите по света

Щатският пазар е в най-горещата точка на сезона на корпоративните доклади. Инвеститорите трябваше да преоценят резултатите на някои от водещите софтуерни компании, които донесоха основни изненади. Това, обаче, не започва разпродажби на фондовия пазар, който също така е покрай рекордните си стойности и мнозина вложители го дефинират като безценен.

Първо, няколко думи за неприятните резултати и за аргументите за спада на акциите на Фейсбук и Twitter, които изгубиха надлежно 18% и 20% в рамките дневно след публикуването на докладите си.

Двете компании стресираха вложителите с неприятни прогнози за втората половина на годината. Фейсбук даже дефинира броя на потребителите си като оптимално вероятния за развитите страни, което значи, че приходите на компанията няма да порастват с високите темпове, предстоящи от вложителите до момента.

Резултатите през второто тримесечие на годината са в действителност фантастични – 42% скок на приходите и 32% на облагата. Но пазарът е отчаян от обстоятелството, че упованията са били още по-високи. Прогнозите на компанията включват и бърз напредък на разноските, което значи, че тя няма по какъв начин да оправдае високата си оценка на акциите. Това смъкна цената от съвсем 220 $ на акция до 175 $.

Същото се отнася и за Twitter след оповестеното понижение на броя на дейните консуматори, който обаче се дължи на изчистването на подозрителни сметки. Резултатите на компанията се оказаха положителни и това остана в страни от вниманието на вложителите. Twitter е даже още по-скъпа акция от Фейсбук и понижението на темповете на напредък не е добра вест след 100% повишаване на цената й за една година.

Двете компании не станаха причина за поврат в търговията с акции. Технологичният показател NASDAQ загуби над един % от цената си за миналата седмица, само че необятният S&P 500 завърши в петък с 0,42% нагоре за интервала.

Инвеститорите не се паникьосаха от обособените слаби доклади, макар че и други компании ги разочароваха. Добрите вести включваха, както положителни доклади, по този начин и разбирателството сред Съединени американски щати и Европейски Съюз за външната търговия.

Срещата Тръмп-Юнкер спря комерсиалната война на крачка от разгарянето й и успокои вложителите. Напрежението сред Съединени американски щати и Китай по същия въпрос още не е отминало.

Фокусът на вниманието е в тези 83% от фирмите, които имат по-добри облаги от упованията за тримесечието. Amazon, да вземем за пример, изненада с над 10 пъти по-голяма облага по отношение на година обратно. Акцията, обаче не съумя да задържи облагите си след новините по същата причина, заради която падаха и останалите софтуерни акции – тя наподобява много скъпа за вложителите и те избират да изтеглят облагите си преди разгара на летния сезон.

Въпросът пред всеки от тях е дали ще се намерят аргументи за продължение на покупките през есента, когато продължи покачването на лихвите и световната стопанска система усети забавянето, което Тръмп приготвя с митата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР