Щастието се свързва с някакви много лични представи, от друга

...
Щастието се свързва с някакви много лични представи, от друга
Коментари Харесай

Психолог: Като сме дълго време нещастни, ние започваме да приемаме това нещо като обяснение за живота ни

Щастието се свързва с някакви доста персонални показа, въпреки това с особеностите на общността, в която живеем. Германия е една доста изстрадала в исторически проект страна с доста подредени и работливи хора, които съумяха от едни руини да основат нещо, което всички ние мечтаехме, доста мигранти отидоха там. Така клиничният психолог доктор Велислава Донкина разяснява в ефира на NOVA NEWS проучване на " Тренд ", съгласно което българи и германци се усещат най-нещастни.

По думите й като че ли за нас, българите чувството за злощастие е като че ли част от нашата еднаквост. Според социолога доцент Алексей Пампоров във връзка с българите в Европа има стериотип, че ние сме мрънкачи. Той изясни, че проучването е доста по-мащабно, то е за качеството на живот и е в 9 знака, един от тях е чувството за благополучие. Тези данни са междинни за страната.

" Хората в България живеят в разнообразни светове. В цяла Европа ниските оценки за благополучие ги дават възрастните, бедните хора и в множеството места – хората в селските региони ", изясни Пампоров. 

" България е застаряваща страна с големи обществени неравенства ", сподели социологът и предложи държавното управление да си даде сметка, че в дребните обитаеми места няма учебни заведения, няма лечебни заведения, няма условия за просвета и добави, че в България психическата разтегливост не се възпитава.

" Като сме дълго време нещастни, ние започваме да одобряваме това нещо като пояснение за живота ни, за какво не можем да създадем други неща ", изясни Донкина. Според нея, в случай че човек желае, може да се любува на нещата, които има.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР