Щастието е в малките неща! Ах, как ми беше писнало

...
Щастието е в малките неща! Ах, как ми беше писнало
Коментари Харесай

Щастието е в малките неща! Клишето е вярно

Щастието е в дребните неща! Ах, по какъв начин ми беше писнало до през вчерашния ден това факсимиле, принизяващо и компресиращо ненаситния нагон на консуматорската ми природа. Жената " сврака " си беше свила уютно гнездо в момичешката ми същина, влачейки и трупайки с настойчиво неизменност всевъзможни лъскави джунджурии. Имах си вълшебна пръчица и кокетно я размахвах, превръщах тиквите в каляски, плъховете в лакеи, дрипите в бални рокли.

Но, дванадесетият час настъпи и магията се изпари.

Кръстницата е под  и със възбрана да напуща си, а аз седнал съм в моя, заобиколена от 15-те си чанти, кутии, преливащи с бижута, дрешник заслужен за Националната опера, обувки, способни да обуят стоножка, чекмеджета, криещи знайни и от дълго време забравени отпадъци...

Сещам се за обичания си сътрудник Купър, който подхранваше сивото си мозъчно вещество с кутии понички и кафе, безапелационно набожен, че

всеки ден би трябвало да си доставяме по едно малко наслаждение.

Да го консумираме с приятност и да му се отдадем напълно.

С днешна дата си седнал съм в уютния затвор и молът, повярвайте ми, не ми липсва. Пък и парите не се знае докога ще ги има, тези лъжливи проститутки, подготвени всеки миг да ти изневерят и да скочат в прилежащото портмоне. Затова се въодушевих да ви предложа дребна разтуха с късия си лист с 3 хрумвания, които могат да ви доставят същински празник за душата против няколко банкноти. Може да се вдъхновите и вие да си ги поръчате онлайн, или да си ги закупите от към момента работещите магазини.

„ Само живеенето не стига, човек би трябвало да има слънце, независимост и малко цветя. “
Ханс Кристиан Андерсен

са едно от дребното неща, които в действителност ми доставят наслада тези дни, по тази причина постоянно се старая да имам жълти лалета във вазата си. Обожавам ги. Не стига, че сме под карантина, а и няколкото цъфнали зюмбюла в градинката ни измръзнаха... мъчително ми е. Мъчно ми е и за бледите продавачи от магазините за цветя, които евентуално в никакъв случай няма да ги продадат – на дневен ред са хлябът и тоалетната хартия. Купете си от тази цветна приказност и помогнете на едно семейство да резервира прехраната си. Сега е моментът и да си вземете няколко саксийки с алено мушкато и да го присадите в ковчеже, което да сложите на балкона си. Имаме цялото време на света!

" Няма по-евтино забавление и по-продължително наслаждение от четенето ".
Монтен

постоянно са ме привличали неудържимо и в случай че има метод да напусна пандиза си сега, те са средството, същинският прозорец към света. Няма книга, от която да не научиш нещо потребно, а има и такива, които безусловно разтварят пред теб светове, компенсирайки невъзможността да пътуващ, те са вежлив и умен събеседник. В момента борещите се за оцеляване издателства оферират заглавията си онлайн с огромни понижения – – 35 %, – 35 %, – 40 %, – 50 % на обособени заглавия.

Аз персонално трансфорах в настолна книга на карантината си „ Бегуни “ на Олга Токарчук. Заради красивия език, поради елегантния жанр, поради това, че се вкусва постепенно, че доближава до сърцевината на човешкото през призмата на модерния свят. Роман странствуване из новите ни домове – летища хотели, музеи, гари, с помощта на които през днешния ден осмисляме нашето същинско у дома.

„ Щастието не е в това, което получаваш, а в това, което подаряваш на другите. “
Бен Карсън

Да си подариш наслада, дарявайки с наслада някой различен... Не, това не е елементарна перифраза, това е рядка форма на алтруизъм в изискванията на рецесия. Именно в такива моменти, в случай че дадеш, не отнемаш от себе си, а придаваш на жеста добавена стойност, която ти се връща под формата на доста обич.

„ Имаш доставка? “,„ Нищо не съм поръчвал/а! “,  " Изненада! "

Ако нечие любимо  пътува към правилния адрес, в случай че мечтаната видеоигра скоро ще е мотив за „ уау “ резултат, в случай че майка ви най-сетне ще получи миксер, с който да прави своите кулинарни шедьоври, до момента в който скучае, в случай че тъкмо в този момент един парфюм на супер цена ще озари лицето на приятелката ви, в случай че албумът с репродукции на Ван Гог ще трансформира нечий дом в цветна градина... Тогава на кого му пука за изолацията, а усмивките ще са (к)гарантирани.
 


 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР