Щабът, който заседава в Областната администрация, ще се събере отново

...
Щабът, който заседава в Областната администрация, ще се събере отново
Коментари Харесай

В Бургаска област грипната епидемия остава в сила

Щабът, който заседава в Областната администрация, ще се събере още веднъж на 31 януари. Тогава ще бъдат ясни новите данни за заболелите в района. На основата на информацията експертите ще решат по кое време епидемията може бъде анулирана. Здравни служащи предвиждат, че е допустимо в средата на идната седмица да стартира спад на заболяването.
Засега грипната зараза остава в действие. Цифрите демонстрират, че от 21 до 24 януари, заболеваемостта е в границите на 370 случая. За съпоставяне, в първите четири дни на предходната седмица броят на болните е бил 381.
РЗИ оповестява, че по-малко са заболелите до 29 години, а се е нараснал броят на хората с грипен вирус от 30 до 64 години. Заради епидемията се е наложило лечебни заведения в района да усилят броя на леглата си, с цел да могат да лекуват повече пациенти.
Децата са на учебно заведение, а отсъстващите са в рамките под 20 % за региона. При обстановка, в която броят им се усили, шефовете могат да изискат спиране на занятията. В община Средец това към този момент се е случило и учебно заведение " Св. Св. Кирил и Методий " не приема възпитаници.
В мощ са противоепидемични ограничения, които включват:„ засилен филтър” в детските градини, не се правят опреции, свиждания в лечебните заведения, съвещания и профилактични прегледи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР