Шоуменът Слави Трифонов и сценаристите му се заканиха след решението

...
Шоуменът Слави Трифонов и сценаристите му се заканиха след решението
Коментари Харесай

​​​​​​​Слави се закани: Няма прошка за вас! Днес е първият ден от началото на края ви

Шоуменът Слави Трифонов и сценаристите му се заканиха след решението на Върховния касационен съд (ВКС) да откаже регистрацията на "Няма такава страна " като партия.

В предаването си Трифонов и сътрудниците му потвърдиха, че стартират учредяването на партия "Има подобен народ ", в логото на която нямало да се употребяват цветовете на българския байрак, с цел да няма още веднъж проблеми със съда.

"Няма амнистия за вас! Днес е първият ден от началото на края ви ", заканиха се те.

По време на излъчването на вчерашното предаване всички сценаристи направиха ядовит коментар на решението на съда.

Слави Трифонов след удара на Върховен касационен съд: Правя нова партия!

"Това е един от пътите, в които се почувствах като излъган, прецакан, след това помислих, че съм излъган от една държавна институция, която би трябвало да съблюдава буквата на закона ", разяснява Иван Станев.

А Слави Трифонов добави: Законът е най значимото нещо, с цел да има правила и с цел да живеем дружно като хора, изключително от съда ".
.
Припомняме, че претекстовете за решението на съда бяха, че при учредяването на "Няма такава страна " има нарушаване на член 5 от Закона за политическите партии.

"Самото официално потребление на значителните детайли и цветове на националния герб и знаме, в композиция, която обуславя доста подобие с тях, също съставлява нарушаване на член 5, алинея 1, прочие 1 от ЗПП. С тази процедура, абсолютно споделяща се от сегашния правосъден състав, Софийски градски съд се е съобразил, като е приел, че за нарушение на възбраната на член 5, алинея 1, прочие 1 ЗПП е задоволително внушението на потребления знак да е мощно, а не признакът да е изцяло еднакъв със знамето “, споделиха от Върховен касационен съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР