Шоуменът и лидер на "Има такъв народ" Слави Трифонов пропусна

...
Шоуменът и лидер на "Има такъв народ" Слави Трифонов пропусна
Коментари Харесай

Слави Трифонов не се появи на изборните консултации при президента

Шоуменът и водач на "Има подобен народ " Слави Трифонов пропусна изборните съвещания при президента Румен Радев, които се организират в събота (9 януари) с присъединяване на извънпарламетарните политически сили. По време на диалозите на "Дондуков 2 " партията "Има подобен народ " бе представлявана от Тошко Йорданов. Засега не са ясни аргументи за отсъствието на Слави Трифонов, който действително е лицето на групировката.

Радев изясни провеждането на съвещания с извънпарламентарните сили с аргумента, че са значими освен за осъществяване на конституционното състояние, че политическият живот в България се основава върху правилата на политическия плурализъм, само че и тъй като тези избори за първи път ще бъдат в условия на пандемия.

В изявлението си президентът подчертава, че мнението на партия "Има подобен народ " е значимо, тъй като "към момента са водач в социологическите изследвания ".

"Изключително значимо за нас е и да има равнопоставена и ефикасна предизборна акция по този начин, че да може идващият парламент да бъде действително отражение на волята на българите. Това в условия на пандемията допуска и набиране на покровители, наблюдаващи и всички фактори, които да подсигуряват прозрачността на изборите “, уточни Радев.

Любопитно бе, че заместник-председателят на „ ИТН “ Тошко Йорданов се спря точно на противоречивата тематика за датата, на която да се организира вотът. Неяснотите доведоха до редицата словесни нападки сред президента и ръководещите от ГЕРБ, в това число и с премиера Бойко Бориов.

Йорданов означи, че като политическа партия ще се съобразят с решението на президента, която и дата да бъде посочена за парламентарните избори.

Той изрази вяра президентът да се съобрази както с мнението на останалите, по този начин и със личното си чувство.

"Отговорността е ваша и няма по какъв начин да се трансферира на някой различен. Искрено се надяваме да не се повлияете. Ясно е, че ръководещите са извънредно шумни, кресливи и употребяват всевъзможни способи за влияние върху вас, само че се надяваме, че ще вземете решение, което е належащо и потребно за всички български жители, а не за една политическа партия, без значение коя е тя ", уточни заместник-председателят на „ ИТН “.

Предстоят консултациите на "Дондуков 2 " с представители на "Демократична България ", "Изправи се.БГ " и "Възраждане ".

Подробности четете на banker.bg
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР