Шотландското правителство предлага да се направи възможно най-бърз преход от

...
Шотландското правителство предлага да се направи възможно най-бърз преход от
Коментари Харесай

Шотландия предлага план за бърз преход от добива на нефт и газ към зелена енергетика

Шотландското държавно управление предлага да се направи допустимо най-бърз преход от добива на петрол и газ към зелена енергетика, написа в. " Файненшъл таймс ".

Новата енергийна тактика на самоуправляващата се английска провинция дава приоритет на ускореното прекосяване към вятърни мощности и зелен водород.

Управляващата Шотландска национална партия (SNP) съобщи във вторник, че в нейния план за енергийна тактика има проекти против нови изследвания за петрол и газ, като и че би трябвало да се ползват по-строги екологични проби към създаването на към този момент лицензирани залежи.

Предложението бележи най-значителния сигнал за опълчване сред ръководещите в Единбург с петролния и газовия бранш, чиито доходи в миналото се смяташе, че могат да оказват помощ за обезпечаване на финансова самостоятелност. 

Майкъл Матисън, министър на енергетиката и климата, сподели, че до момента в който служащите в бранша се нуждаят от обективен преход, прогнозите за намаляващо произвеждане в Северно море на Обединеното кралство значат, че фокусът върху възобновимите източници би трябвало да нарасне.

Петролната и газовата индустрия играят значима роля в нашата стопанска система и те са част от националната ни еднаквост от десетилетия, сподели още Матисън. 

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън сподели преди публикуването на документа, който ще бъде отворен за съвещания в продължение на четири месеца, че е належащо да се форсира преходът към чиста сила и да се понижи зависимостта на Шотландия от петрола и газа.

Тези планове е евентуално да срещнат опозиция от страна на промишлеността, която твърди, че изкопаемите горива ще останат от значително значение за енергийните доставки на Обединеното кралство.

В свое изказване от браншовата организация " Офшор Енерджис Ю Кей " (Offshore Energies UK - OEUK),  обявиха, че приветстват уговорката за развиване на шотландска атомна стопанска система, само че в това време са загрижени от предлагането за ускорение на рестриктивните мерки в производството на петрол и газ. Трябва да подсигуряваме, че окончателната тактика признава продължаващата роля на петрола и газа в енергийната сигурност и стопанска система на Шотландия, показват още OEUK.

На този декор енергийният министър Матисън твърди, че без значение от климатичния императив, самостоятелни проучвания демонстрират, че добивът на петрол и газ от шотландските води ще намалее доста през идващите години заради дългото създаване на басейна на Северно море и ниската възможност за обилни нови открития. До 2035 година производството може да спадне до единствено една трета от равнищата от 2019 година и до 2050 година да остане единствено 3 % от пиковото равнище през 1999 година, сподели държавното управление.

Проектодокументът удостоверява поддръжката на държавното управление за разширение на производството на вятърна сила на сушата до 20 гигавата до 2030 година от 8,8 гигавата през днешния ден, като в същото време се цели 8-11 GW офшорна вятърна сила в морето в шотландски води. Правителството също по този начин очерта задачата си за мощности от 5 гигавата за произвеждане на (зелен)водород от възобновими източници до 2030 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР