Шотландският парламент обмисля помилване на хиляди хора, предимно жени, които

...
Шотландският парламент обмисля помилване на хиляди хора, предимно жени, които
Коментари Харесай

Извинявайте, мили вещици!

Шотландският парламент обмисля опрощение на хиляди хора, най-вече дами, които са били изправени на съд и екзекутирани през вековете за магьосничество. Депутатът от шотландския парламент Натали Дон написа в обществените медии, че има законодателна самодейност, която „ да изиска опрощение на наказаните и екзекутирани, набедени за вещици “.

„ Неправилното криминализиране на тези дами единствено ускорява стандартите, обусловени от пола в днешно време. Вярвам, че коригирането на това ще окаже същинско влияние върху патриархални настройки, които към момента съществуват в обществото “, счита Дон, която е член на Шотландската национална партия.

Тя благодари на групата " Вещици от Шотландия " с водач юрист Клер Мичъл, която води акция за упрекнатите в магьосничество сред 1563 и 1736 година да получат законно опрощение. Тя упорства и за публично опрощение и издигане на народен монумент.

Според Крел Мичъл, с помилването ще се признае публично и законно, че тези хора не са били вещици. „ Някои от тях бяха оправдани по обвиняването в магьосничество, само че по-късно животът им е бил унищожен ",обясни адвокатката. " Можете да помилвате единствено хора, които са били наказани след правосъден развой и са били приети за отговорни. Но имаше доста хора, наранени от процесите за магьосничество, които в никакъв случай не бяха наказани. "

Историците споделят, че към 3837 души, множеството от които дами, са били упрекнати в магьосничество според Закона за вещерството на Шотландия. Той е останал в действие близо 200 години. През това време магьосничеството се смятало за смъртно закононарушение и наказаните за него били удушени до гибел и изгорени на клада, тъй че да няма тяло за погребение. Две трети от обвинените са имали тази орис - голяма цифра за такава дребна страна.

Заподозрените били затваряни и измъчвани, с цел да изтръгнат от тях признания, до момента в който чакали правосъден развой, а на дамите не било разрешено даже да приказват в своя отбрана. Лишаването от сън било употребявано като форма на изтезание, както и пробождането на обвинени с карфици, с цел да се намерят доказателства за белега на дявола.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР