Шотландски колоездач подобри Рекорда на Гинес за най-бърза обиколка на

...
Шотландски колоездач подобри Рекорда на Гинес за най-бърза обиколка на
Коментари Харесай

Рекорд! Колоездач обиколи Земята за 78 дни

Шотландски колоездач усъвършенства Рекорда на Гинес за най-бърза обиколка на разстояние, равняващо се на обиколката на Земята. Смелчагата съумя да измине 29 000 километра под 80 дни! Невероятно!

Марк Бомон е карал по 18 часа дневно, в които е изгарял по 9000 калории. Прекосил е Полша, Русия, Монголия, Китай, Австралия и Съединени американски щати.

"Това е като да караш до хоризонта ", сподели британецът, който приключи маратона под Триумфалната арка в Париж, "Почти не съм правил крачки за последните два месеца и половина ".

Марк среща два големи казуса по време на върха. Още на осмия ден катастрофира в Русия, като чупи зъб и контузва лакът. Това едвам не го стопира.

Буквално полудява от неналичието на сън! "Това са седмици и седмици на недоспиване. В главата ти се води същинска борба! Просто би трябвало да решиш, че за нищо на света не би трябвало да спираш ", изяснява героят.

Марк приключва подвига си за 78 дни, 14 часа и 40 минути. Предишният връх е на новозеландеца Андрю Никълсън, който преди две години завърта дистанцията на колело за 123 дни.

Шотландецът е вписан и с още едно достижение в Книгата на Гинес. Той изминава най-голямо разстояние на колело за един месец.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР