Шотландия ще бъде независима след 5 години. Това каза шотландският

...
Шотландия ще бъде независима след 5 години. Това каза шотландският
Коментари Харесай

Шотландският премиер отново заяви намерение за референдум за излизане от Великобритания

Шотландия ще бъде самостоятелна след 5 години. Това сподели шотландският министър председател Никола Стърджън по време на изявление в американско токшоу, като в действителност разгласи желанието си да организира нов референдум за самостоятелност на Шотландия в идващите 5 години, написа Агенция " Фокус ", базирайки се на шотландския ежедневник The Scotsman.
Стърджън е сигурна, че болшинството в Шотландия желае самостоятелна страна, изключително след Brexit. " Ние сме в тази позиция, тъй като не сме самостоятелни ", сподели тя.
" Този либерален недостиг, при който Шотландия е част от Англия, безспорно кара доста хора да погледнат още веднъж на въпроса за Шотландия като самостоятелна страна. Мисля, че ще има нов референдум за самостоятелност. И когато това се случи, мисля, че Шотландия този път ще гласоподава с цел да стане самостоятелна. Това ще бъде метод да защитим нашето място в Европа и да се уверим, че решенията, които оказват въздействие върху посоката на нашата страна, се вземат в Шотландия, а не в Лондон ", посочи Стърджън.
" Времето за това към момента следва да бъде несъмнено - явно има доста угриженост за процеса на Brexit. Като първи министър споделих, че ще изложа мнението си за момента на провеждането на различен референдум за самостоятелност през идващите няколко седмици, откакто забележим по какъв начин ще протече напускането на Европейски Съюз ", посочи Стърджън.
Припомняме, че преди съвсем 5 години Шотландия организира референдум за излизане от Англия и отговорът тогава беше " не ".
Междувременно лейбъристите насочиха апел в Народното събрание да се гласоподава за Митнически съюз с Европейски Съюз, откакто Европейски Съюз няма желание да промени позицията си за защитния механизъм за ирландската граница. Механизмът планува опазване на настоящия режим даже при липса на комерсиално съглашение сред Лондон и Брюксел, само че казусът е, че не е ясно дефинирано за какъв брой тъкмо време, като " брекзитърите " се притесняват, че това може да е неустановен период.
" Лейбъристката партия има някои терзания по отношение на защитния механизъм, само че ние изцяло одобряваме, че е неизбежно да има защитен механизъм. На този стадий от динамичността на процеса прозорецът по член 50 към този момент съвсем се затваря, тъй че се нуждаем от защитен механизъм ", споделя най-голямата английска опозиционна партия, представена от The Independent.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР