Шотландия обмисля да легализира притежанието на всички видове наркотици за

...
Шотландия обмисля да легализира притежанието на всички видове наркотици за
Коментари Харесай

Радикално: Шотландия обмисля да узакони наркотиците

Шотландия обмисля да легализира притежанието на всички типове опиати за персонална приложимост, оповестява „ Ройтерс “.

Аргументът ѝ в поддръжка на сходен ход е, че ще ѝ помогне да се оправи с най-високата смъртност вследствие наркотични субстанции в Европа.

Децентрализираното държавно управление в Единбург съобщи, че ограниченията би трябвало да бъдат приложени от английското държавно управление в Лондон, което според политическата конструкция на Обединеното кралство взема решение по въпроси като регулацията на опиатите.

Счита се, че този ход ще разреши на хората, които имат проблеми, свързани с използването на опиати, 

да получат лекуване и поддръжка, вместо да бъдат подвеждани под правосъдна отговорност, а също ще даде по-добър късмет на рехабилитиращите се да намерят работа.

„ Въпреки че знаем, че тези оферти ще провокират спор, те са в сходство с нашия метод към публичното здраве и биха съдействали за националната ни задача за възстановяване и избавяне на животи “, акцентира министърът на политиката за опиатите на Шотландия Елена Уитъм.

„ Работим интензивно в границите на пълномощията, с които разполагаме, с цел да понижим смъртните случаи в резултат на опиати, и въпреки че би трябвало да свършим още работа, методът ни просто опонира на законодателството на Уестминстър, което би трябвало да съблюдаваме “.

Говорител на английския министър председател Риши Сунак изключи всякаква възможна смяна, като уточни:

„ Няма проекти да променяме нашата твърда позиция във връзка с опиатите “.

Управляващата Шотландска национална партия, която желае Шотландия да бъде самостоятелна страна, влезе в спор с английското държавно управление и по отношение на оферти закон за промяна във връзка с признаването на пола.

С 327 смъртни случая на един милион население, през 2020 година Шотландия регистрира най-високата в смъртност в Европа в резултат на опиати,

като изпревари втората по този индикатор - Норвегия, с регистрирани 85 смъртни случаи.

Въпреки че опиатите са противозаконни в огромна част от света, някои страни са узаконили разнообразни форми на владеене на опиати. Според здравни специалисти това би разрешило наркозависимите да бъдат третирани като пациенти, а не като нарушители.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР