Шоколадът и сладкишите са любима храна за много хора. Някои

...
Шоколадът и сладкишите са любима храна за много хора. Някои
Коментари Харесай

По какво да познаете, че ядете твърде много захар?

Шоколадът и сладкишите са обичана храна за доста хора. Някои излизат в почивката, с цел да пушат, други си похапват вафлички, кексчета и сходни глезотийки. Въпреки че усъвършенстват настроението, те са цялостни с нездравословни въглехидрати и добавени захари, които се отразяват отрицателно на организма.

Любимите ни десерти засищат бързо, само че за негативно време предизвикват неприятни признаци. Ето няколко признака, по които да познаете, че ядете прекалено много сладки неща:

Пъпки по кожата

В пакетираните сладкиши има добавени захари, които внезапно покачват равнището на инсулина в кръвта. Когато равнището на глюкозата се повиши, стартира серия от физиологични процеси, които водят до инфектиране в тялото. Така по кожата, която досега е била гладка и здрава, се образуват голям брой пъпки, някои могат да усещат и противен сърбеж.

По-високият инсулин задейства свръхпроизводството на мазнини в кожата. Ако човек прекалява със сладкото всеки ден, ще получи настойчиво акне. За да предотвратите това, намалете захарта и въглехидратите като измененията метода си на хранене. Заместете захарта с мед, стевия или други. Приготвяйте си сладкиши вкъщи.

Мускулни болки

Изпитвате ли компликация при вървене пешком за по-дълго, носене на тежко или бягане? Ако усещате нестихваща болежка в мускулите, то възпалителният развой, породен от нарасналата консумация на сладко е почнал във вашето тяло.

Рязко повишаване на килограмите

Ако не можете да вдигнете ципа на дънките, помислете по какъв начин се храните. Има огромна възможност да сте понапълнели през зимата, само че друга причина е да се храните с прекомерно доста сладкиши. При някои хора застоялият метод на живот в композиция с нездравословно хранене провокира инсулинова устойчивост, при която кръвната захар се повишава внезапно и панкреасът създава повече инсулин. В този случай човек пълнее доста бързо, изключително в региона на талията.

Нисковъглехидратната диета е най-хубавото средство при хора с нарушен метаболизъм и инсулинова устойчивост.

Отпадналост

Когато в тялото попадне прекалено много захар, човек се усеща ленив и няма предпочитание за нищо. Понякога се получава по този начин наречения йо-йо резултат на глюкозата, при който силата се покачва и спада доста бързо денем. Така след приема на една шоколадова вафла, да вземем за пример, вие може да се почувствате толкоз енергизирани. Тогава панкреасът ви ще създаде повече инсулин, с цел да помогне на глюкозата да доближи до повече кафези. Около 20-30 минути по-късно към този момент ще изпитвате главоболие и мъчно ще изпълнявате дилемите си на работното място.

За да нямате това неприятно чувство, заменете простите захари със здравословни протеини и мазнини, които също ще ви носят задоволително сила.

Подуване

Подуване на стомаха и къркорене са най-честите признаци за несъразмерната приложимост на сладко. Различните десерти са вкусни и засищат, само че в един миг стомахът мъчно може да ги преработи. Това провокира размножаването на бактерии в стомашно-чревния тракт, причиняващи газове.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР