Шоколадът и празникът Свети Валентин - една така подходяща и

...
Шоколадът и празникът Свети Валентин - една така подходяща и
Коментари Харесай

Шоколадът и Свети Валентин - любов завинаги

Шоколадът и празникът Свети Валентин - една по този начин подобаваща и неразделна композиция, която сама по себе си би могла да бъде знак на огромната и безконечна обич. Какво би бил Денят на влюбените без шоколад във всевъзможни форми и усети? И дали шоколадът щеше да е толкоз прелъстителен без романтиката, която му придава любовта?

Така или другояче шоколадовото благополучие и щастието на сърцето се срещат на 14 февруари във всевъзможни обичаи и усети по целия свят. В Европа и Америка влюбените имат обичая да си подаряват наедно с розите и балоните, шоколадови бонбони и сърца, с цел да изразят възприятията си. Така е и в Азия, даже в Африка.

Единствената страна, в която публично е неразрешено да се чества Свети Валентин, е Саудитска Арабия. Но и там любовта не знае боязън и младите постоянно крият шоколадовите дарове под палтата си.

В Япония пък традицията се трансформира до странната заръка дамите да подаряват шоколад на мъжете. Най-често подаръкът е кутия с шоколадови лакомства, и то за всеки от мъжете в обкръжението, най-често сътрудници. Но мъжете не се измъкват по този начин елементарно. На 14 март, на празник, наименуван Белия ден, те би трябвало да върнат жеста и да отрупат дамите с лакомства.

 Шоколад за Свети Валентин

Подобна е и традицията в Южна Корея, само че там, след Белия ден се организира и Черен ден. Тогава се събират всички самотни души на празненство със специфична храна - Джаджанмьон (паста, покрита с гъст мрачен сос) и по чаша соджу.

Шоколадът е наложителният подарък за влюбените и в Тайланад. Там с изключение на сладките шоколадови сърца влюбените си подаряват и плюшено мече, цветя или украшение. И всичко, несъмнено, наложително във формата на сърца.

Сингапур е една от дребното страни, в която Свети Валентин изневерява на шоколада. Там традицията повелява дамите да изписват любовни думи на мандарини, които по-късно хвърлят в реката с благопожелание да открият обичания, за който мечтаят.

В Южна Африка Денят на Свети Валентин е мотив за огромна фиеста и доста празнична атмосфера. И тя, несъмнено, е обвързвана с доста храна и пиянство по време на нощни заведения и балове. Подобна е атмосферата и в Бразилия, където Празникът на влюбените е съпроводен от доста забавление в компанията на обилие от храна и питиета. И несъмнено, на дарове, в които централна роля има още веднъж Негово величество шоколадът.

 Свети Валентин

Италианците също залагат на сладкото прелъщение, с цел да покажат на някой, че го обичат. Чисто по италиански обаче те са внесли собствен детайл в шоколадовата традиция и са възприели обичая да обгръщат бонбоните в листчета с любовни послания.

В Шотландия пък Свети Валентин може да приключи на вечеря с чужд. И шоколадовият подарък да отиде при него. Там съгласно традицията първият срещнат от противоположния пол на 14 февруари, може да се окаже търсеният Валентин или Валентина. Нищо наложително, само че пък и не е неразрешено тя или той да хапват дружно шоколадови бонбони в края на деня.

Така, в случай че нямате с кого да празнувате Деня на влюбените, не се тормозете, може да го намерите внезапно. Но с който и да сте и където и да сте по света, не забравяйте шоколада!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР