Шокиращият случай с отношението на министъра на правокъдието Крум Зарков

...
Шокиращият случай с отношението на министъра на правокъдието Крум Зарков
Коментари Харесай

Крум Зарков се появил в парламента бинтован след неравна битка с котката на Мая Нешкова

Шокиращият случай с отношението на министъра на правокъдието Крум Зарков към домашните любимци на фамилията на Кирил Икономов и Мая Нешкова добива нови измерения.

Историята бе разкрита от ПИК в серия от изявления, а Зарков резервира безмълвие няколко дни. Междувременно във фейсбук се надигна неодобрение против правосъдния министър с апели за оставка. Това накара Зарков да отговори с пост в обществената мрежа.
„ Никога не съм наранявал и не бих наранил живо създание “, написа той без да влиза в конкретика. Министърът свърза медийната офанзива против него с самодейностите му, засягащи основния прокурор Иван Гешев.
„ Никога не съм наранявал и не бих наранил живо създание. Вкъщи със фамилията ми се грижим за коте, което прибрахме от улицата предходната година. Това е отговорът на вашите въпроси, които ми се задават вследствие на тиражирани нелепици. Минахме през огън и вода, с цел да подготвим законопроектите, като да вземем за пример този за механизъм за следствие на основния прокурор, поради които евентуално се провеждат сходни акции. Ще продължа да не отстъпвам концепциите за промени ”, бе единственият коментар на Зарков към този миг.

В Българска социалистическа партия обаче връщат лентата обратно - от края на лятото на 2020.

„ Случката с пребитата от Зарков котка на Мая Нешкова е същинска ”, описаха през днешния ден депутатите от левицата пред Епицентър.бг.

Те си припомниха случая от септември на 2020 година, когато Крум Зарков пристигнал на работа превързан с забележими рани. Той им разказал по какъв начин надали не строшил гръбнака на една котка, която нахлула в дома му, почнала да скача във всички направления. В неравната борба по хващането на уплашеното животинче, Зарков бил хубавичко нахапан и надраскан.

„ Нинова, като го видя превързан, му сподели да си върви, с цел да не го снимат публицистите, и му даде три дни отмора ”, спомни си червен народен представител.

С това обаче котешките несгоди на младия социалист не стопират. За зла орис на Зарков съседите - притежатели на котката, известното семейство Кирил Икономов и Мая Нешкова, подали сигнал в полицията, което наложилоКрум Зарков да даде показания, които към този момент са представени в уеб сайтове.

" Часът е среднощ в събота против неделя. Чувам мощен тропот на входната врата. Вижда се контур на мъж зад нея и аз отворих, с цел да видя какво се случва. Отваряйки вратата, в коридора ми се втурна котка. Очевидно животното е било заклещено сред вратата и подплашено стартира да скача из целия апартамент. Катери се по стените, бута мебелите. В дома ми живеят двете ми деца. Синът ми на 6 година спи в легълцето... За да не скочи в креватчето на дребното ми дете на 1 година и 6 месеца, аз хванах котката с ръце, при което тя стартира да ме хапе и дращи. Ръцете ми щедро кървяха, когато изнесох котката отвън жилището. В този миг се разсъни брачната половинка ми, която се стресна от това да ме види измежду нощ, облян в кръв. Държа да подчертая, че виновността не е моя “, пише тогава Зарков пред полицията.

Въпреки побоя котката въпреки всичко оживяла откакто ѝ били направени две животоспасяващи интервенции.

Реакцията на притежателите ѝ обаче не стопира.

Кирил Икономов сезира всички вероятни институции.
Според изказванията на Мая Нешкова и брачният партньор ѝ Заркови се преместили да живеят сред техния апартамент и студиото им. А поради съседски разпри през 2020 година, когато семейството на младия народен представител от Българска социалистическа партия вдигнала гръмък ваучър, притежателите на прилежащите жилища възроптали.
Тогава, съгласно описа за Зарков, той излязъл от вкъщи си по слипове и непосредствено се нахвърлил върху една от котките на изпълнителката на безконечния шлагер „ Рожден ден ”, която отглеждала много писани в дома си. Животното било душено и блъскано в стената, имало и кръв. Тогава Икономов и Нешкова извикали полиция, само че всичко, по думите им било потулено

" Всичко съм описал, каквото се е случило - алармирал съм полциията, прокуратурата и Корнелия Нинова. Доколкото разбрах, от Министерство на вътрешните работи преписката е отишла в прокуратурата с мнение за формиране на произвеждане. Ние сме изразили нашата гражданска позиция. Не може някой да се усеща безнаказан. Срам е човек да приказва какво се е случило, тези хора пишеха с червило по стените, откраднаха и гуми. Жалко е, че този човек е на подобен пост. Това е позор за българската интелигенция. Това е проблем за тези, които са го поставили на този пост ",заяви довечера Кирил Икономов пред телевизия СКАТ, откъдето го потърсиха за коментар.

Гневната му реакция е поради обстоятелството, че през вчерашния ден по Нова тв споделили, че историята с пребитата котка е неистина. „ Не се отхвърлям от нищо, което съм написал ", добави Икономов.

Проверка на Епицентър. Бг сподели, че в деловодството на „ Позитано ” 20 в действителност има входиран сигнал през септември 2020 на композитора до ръководителя на Българска социалистическа партия.

 

По телефона в студиото на СКАТ довечера се включи и Мартин Янчев от " М&M Помощ за животните ".
" Корнелия Нинова е известена за връзките на Крум Зарков към животните. Мая Нешкова и Кирил Икономов са прибрали всички улични животни в дома си, тъй като са видели по какъв начин той се отнася към животните ", разгласи ръководителят на организията.

" Нека той да каже кой го прикрива и кой го пази ", обърна се той към Зарков и добави: " Ако имаше едни закони за всички, в този момент Крум Зарков щеше да е в пандиза ".

Днес Зарков разяснява сбито тематиката и след въпроси на водещите в утринния блок на Nova, които го попитаха за какво се постанова да дава отговор на неща със съмнителна стойност и какво тъкмо се е случило. Служебният министър на правораздаването повтори, че написаното против него не е правилно и че в действителност фамилията му е избавило коте от улицата.

„ Но, вижте, това е подобен вид психически напън, който се оказва. Аз не съм първият. Надявам се да съм последният, само че нямам доверие. Когато някой се заеме със съществени промени, нормално това са част от последствията. Аз ги одобрявам като част от занаята и не преставам напред “, добави Крум Зарков, с което, съгласно него, тематиката е завършена.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР