Шофьорите масово карат с 30 % по-висока скорост от разрешената

...
Шофьорите масово карат с 30 % по-висока скорост от разрешената
Коментари Харесай

Масово карат в нарушение през Своге

Шофьорите всеобщо карат с 30 % по-висока скорост от позволената в сектора, в който катастрофира рейсът в Своге. Това оповестиха през вчерашния ден от Агенция „ Пътна инфраструктура ” (АПИ) като се позоваха на данни от трафик камерите. Екип на „ Труд ” видя, че единствено на 80 метра от съдбовния завой в Своге има арка с камери на АПИ, само че те не вършат записи, а единствено регистрират преминаващите транспортни средства.

По първични експертни изводи по показанията на тахошайбата, рейсът се е движел с 53 км/ч, което почти повтаря всеобщия случай за превишение от 30 % на позволените 40 км/ч. Ето за какво от АПИ са решили за повишение сигурността на придвижване в сектора скоростта да бъде понижена на 30 км/ч.

Частна лаборатория, акредитирана за сходни проучвания, е одобрявала материалите, с които се е работило по сектора в Своге, изясни през вчерашния ден районният министър Николай Нанков. Той добави, че ще създадат паспортизация – събиране на информацията за пътищата от всички институции на едно място, с цел да се предотвратят нови произшествия.
Във вторник в офиса на „ Трейс Груп Холд “ е получено писмо от АПИ с искане да се ремонтира пътя край Своге. И компанията към този момент работи по заданието.

Преди ден министър Нанков съобщи, че в асфалта край Своге има варовик, който се полира и прави пътя хлъзгав. Варовик се употребява при рецептите за асфалт и това не е изключение, разяснява за „ Труд “ ръководителят на УС на Научно-техническите съюзи по превоза инж. Ясен Ишев. Той разясни, че варовикът е от по-слабите материали, които са с по-нисък коефициент на полируемост за разлика да вземем за пример от доломитите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР