Шофьорите или собствениците на тежкотоварни камиони и автобуси, които след въвеждането на

...
Шофьорите или собствениците на
тежкотоварни камиони и автобуси, които
след въвеждането на
Коментари Харесай

Превозвачите могат да купят виртуално маршрутна карта от сайта bgtoll.bg

Шофьорите или притежателите на тежкотоварни камиони и рейсове, които след въвеждането на тол системата в търговска употреба ще заплащат за ползването на пътната мрежа на база на изминато разстояние – тол, от през днешния ден – 6 януари, могат да се срещнат с един от начините за това. На уеб страницата на Националното тол ръководство , чрез бутон в раздел „ Тол “ може да се тества покупката на маршрутна карта с виртуално заплащане за нея.

При тази тол услуга превозвачите плащат предварително за изминаването на точно определен маршрут като показват начална и последна точка, както и до четири междинни местоположения по избор.

Необходимо е да се посочат още максималното натоварване на превозното средство, емисионния му клас, броя оси и регистрационния му номер. След коректно въвеждане на данните системата предоставя на лидера подробна информация за платените сектори от пътя и дължимата такса. Превозвачът има 24 часа от часа на активирането на маршрутната карта, с цел да измине предварително определеното разстояние като следва строго маркираните точки.

Началната и крайната точка са от изключителна значимост. Маршрутната карта е с посока на придвижване, която би трябвало да се спазва.

Тестването на услугата разрешава и виртуалното й възнаграждение, като в края на процедурата се изписва увещание към потребителя да ревизира още веднъж всички данни, преди да се пристъпи към заплащане.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ ще предлага маршрутни карти посредством познатите канали за продажба на е-винетки досега –сайта bgtoll.bg, мобилното приложение BGTOLL, терминалите за самотаксуване, както и на гише на главните гранични контролно-пропускателни пунктове – ГКПП „ Калотина “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, ГКПП „ Кулата “, Дунав мост – Русе, Дунав мост – Видин, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Силистра “, ГКПП „ Станке Лисичково “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Илинден “, а също и в 27 регионални пътни ръководства в цялата страна. Маршрутна карта ще се предлага и в комерсиалната мрежа на партньорите на АПИ – националните и европейски снабдители на услуги.

Тя ще може да се задейства до два дни предварително, в случай че потребителят не е регистриран в системата, и до седем дни предварително, в случай че се записва с електронен адрес.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР